Fotorecept| Černoškine prsia – makovo-kávový zákusok

Fotorecept| Černoškine prsia - makovo-kávový zákusok

By 11. mája 2015

Recept na tento zákusom som priniesla ešte v roku 2009 z nejakej poľskej stránky. Bolo to v čase, keď som začala verejne publikovať recepty na stránke MMB. S týmto receptom je spojených veľa príhod a aj veľa patálii (často si moju prácu prisvojovali rôzni nečestní ľudia) a vydávali ju za svoju. Áno, dobre a odskúšané recepty publikujem na inšpiráciu pre verejnosť, pre priateľov, pre známych, pre svoju rodinu, ale nie nato, aby si moju prácu privlastňoval niekto iný a uverejnil recept od slova do slova na svojej stránke a aj s mojími fotografiami a vydával to za svoju prácu. Zákusok sa teší veľkej obľube aj po toľkých rokoch, a preto som sa rozhodla recept na tento veľmi chutný zákusok uverejniť aj na mojom blogu. Možno príde niekomu jeho názov čudný, ale ja  som ponechala jeho pôvodný názov. Recept som trochu upravila oproti pôvodnému receptu. Použila som maslo a miesto vanilkového cukru vanilkový extrakt. Ten, kto ešte nevyskúšal tento chutný zákusok, tak šup šup vyskúšať ho.

Rozpis je na plech 27x37 cm ( vnutorna strana). 1 pohár = 250 ml

 

 

Ingredients

Instructions

Cesto:

  1. Maslo rozpustíme na miernom ohni.
  2. V miske zmiešame múku, mak, kokos, práškový cukor.Černoškine prsia - makovo-kávový zákusok 2
  3. Do pripravenej suchej zmesi pomalým prúdom vlievame rozpustené maslo izbovej teploty.Černoškine prsia - makovo-kávový zákusok 3
  4. Miešame, kým sa nám hmota nespojí.
  5. Po jednom vmiešame 3 žĺtka.Černoškine prsia - makovo-kávový zákusok 4
  6. Chvíľu dobre prešľaháme mixérom.Černoškine prsia - makovo-kávový zákusok 5
  7. Opatrne vmiešame tuhý, zo 6 bielkov vyšľahaný sneh.Černoškine prsia - makovo-kávový zákusok 6
  8. Pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie pri tepltoe 200 stupňov cca 20 minút.Černoškine prsia - makovo-kávový zákusok 7

Punč:

  1. Kryštálový cukor zalejeme 1/2 pohárom prevarenej vody, zamiešame, aby sa nám cukor rozpustil.Černoškine prsia - makovo-kávový zákusok 8
  2. Po vychladnutí pridáme 1 dcl rumu, citrónovú šťavu. Ak nemáte čerstvý citrón, kľudne použite citronku.
  3. V pohári mlieka rozšľaháme žĺtka, vanilkový puding a za stáleho miešania uvaríme hustý puding.Černoškine prsia - makovo-kávový zákusok 9
  4. Do uvareného pudingu (ihneď po odstavení zo sporáka) pridáme cukor, vanilkový extrakt a dobre miešame, aby sa nám cukor rozpustil. Puding trochu zredne. Môžete urobiť aj klasický postup vymiešať maslo s 200 g práškového cukru a potom pridať vychladnutý puding.Černoškine prsia - makovo-kávový zákusok 10
  5. V 1 ČL studenej vody rozpustíme 2 ČL nescafé.Černoškine prsia - makovo-kávový zákusok 11
  6. Maslo vymiešame, po lyžičkách pridáme vychladnutý puding, rum podľa chuti cca 50 až 100 ml alebo 1/2 fľaštičky rumovej arómy, citrónovú šťavu a rozpustenú kávu, dobre vymiešame.Černoškine prsia - makovo-kávový zákusok 12
  7. Z vychladnutej piškóty odstránime papier a piškótu vrátime späť do plechu.
  8. Pokvapkáme ju pripraveným punčom. Mne dobre poslúžila maslanička. Na pokvapkanie použijeme cca polovicu punču a druhú si necháme na máčanie piškót.Černoškine prsia - makovo-kávový zákusok 13
  9. Na punčom pokropenú piškótu nanesieme krém a ukladáme detské piškóty namočené v punči.Černoškine prsia - makovo-kávový zákusok 14
    Černoškine prsia - makovo-kávový zákusok 15
  10. Urobíme si prvý rad na šírku aj na dĺžku, aby sme mali vodítko pre ukladanie ďaľších piškót a potom aj na rezanie koláča.

Poleva:

  1. Nad parou rozpustíme čokoládu.Černoškine prsia - makovo-kávový zákusok 16
  2. Do čokolády som pridala taký tenší plátok masla a asi 2 PL oleja a dobre vymiešala nahladko. Čokoláda má byť redšia, keďže "prsia" sú ňou iba pomazané.
  3. Namazala som časť piškót čokoládou (zasa som použila moju skvelú silikónovú maslaničku) a hneď som dala na vrch každej čokoládou pomazanej piškóty 1 hrozienko, kým čokoláda nestuhla. Vôbec sa netrápte, ak prsíčka nie sú celé zatreté čokoládou.Černoškine prsia - makovo-kávový zákusok 17

Koláčik krájame pomedzi piškóty tak, aby na jednom kúsku boli dve piškóty, akože černoškine prsia alebo, že by prsíčka? 🙂 Recept som si prekopírovala z mojich príspevkov na MMB. Ušetrila som si prácu. Dúfam, že vás recept oslovil a čoskoro ho vyskúšate. Tento zákusok som už piekla veľakrát a každý kto ho ochutnal, si ho pochvaloval.

Černoškine prsia - makovo-kávový zákusok 1

Print

Som Slovenka momentálne žijúca v Anglicku. Prostredníctvom svojho blogu http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/ by som sa chcela s Vami podeliť o svoje poznatky, zážitky, skúsenosti nielen z oblasti kulinárskej, ale aj zo života nášho každodenného. Rada si pochutnám na dobrom jedle a veľmi rada si ho pripravujem sama. Svoju lásku k vareniu a pečeniu som zdedila po svojej mamke a babke. Na mojom blogu nájdete recepty staršieho aj novšieho data pochádzajúce z rôznych zdrojov, ale zaručene mnou odskúšané. Verím, že u mňa naájdete inšpiráciu, strávite tu prijemne chvíle a opätovne ma poctíte svojou návštevou.


Môj blog: www.adkas-tastyfood.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 5,00 z 5)
Loading...

2 odpovedí na Fotorecept| Černoškine prsia – makovo-kávový zákusok

  1. Renata

    Mila Adka , Vaše recepty sú úžasné.., ešte z čiac ked ste dávali receptíky do mimibazáru, tak odvtedy vďaka Vám oečiem tento zákusok.., a ešte mnoho — mnoho Vaších receptíkov mám uložených -vytlačených a založených. Všetky sú super , !!!!!!!!!!! Tento tiež patrí medzi naše oblúbené..

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *