NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Fotorecept| Bravčové mäso na fenikli
Fotorecept| Bravčové mäso na fenikli
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
klaura    ·   28.5.2015

Fotorecept| Bravčové mäso na fenikli

Dnes vám ponúkam recept, ktorý je jednoduchý na prípravu a je aj voňavý a plný zeleniny. Jedlo obsahuje fenikel. Pred niekoľkými rokmi som si ho zasiala v záhrade, pekne vyrástol a používala som ho do šalátov. Teraz sa dá bez problémov kúpiť . Recept je pre 4 osoby.

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny
1/2-3/4 kg (nakrájané na kocky)
bravčové pliecko
1 ks
fenikel
1 ks
mladá cibuľka
1 ks
pór
1 ks
cibuľa
cherry paradajky
z 1 citróna
citrónová kôra
1,5 dl
biele víno
1 ks
šľahačková smotana
olivový olej
soľ
korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pliecko alebo iné bravčové mäso nakrájame na kocky, vysušíme ich a na cibuľke necháme zatiahnuť.
  2. Podlejeme dobrým bielym vínom.
  3. Zapekaciu misu vytrieme olivovým olejom a vložíme nakrájanú zeleninu.
  4. Posypeme čerstvou nastrúhanou kôrou z citróna.
  5. Pridáme mäso z panvice, dobre premiešame, posolíme, pokoreníme a podlejeme smotanou.
  6. Zakryjeme alobalom a dáme piecť do rúry na 180 stupňov, 45 minút. Alebo kým je mäso mäkké.
  7. Potom už len pozapekáme odkryté do červena.
  8. Podávame so zemiakmi, alebo ako my, na večeru s opekanou žemľou, bagetou.
Prajem vám dobrú chuť.. Laura :)

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov