Fotorecept| Bravčové mäso na fenikli

Fotorecept| Bravčové mäso na fenikli

Pridal: klaura, 28.5.2015

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Dnes vám ponúkam recept, ktorý je jednoduchý na prípravu a je aj voňavý a plný zeleniny. Jedlo obsahuje fenikel. Pred niekoľkými rokmi som si ho zasiala v záhrade, pekne vyrástol a používala som ho do šalátov. Teraz sa dá bez problémov kúpiť . Recept je pre 4 osoby.

FOTKA OD VÁS

Pridal: klaura, 28.5.2015

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso

SUROVINY

1/2-3/4 kg (nakrájané na kocky)bravčové pliecko
1 ksfenikel
1 ksmladá cibuľka
1 kspór
1 kscibuľa
cherry paradajky
z 1 citróna citrónová kôra
1,5 dl biele víno
1 ksšľahačková smotana
olivový olej
soľ
korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pliecko alebo iné bravčové mäso nakrájame na kocky, vysušíme ich a na cibuľke necháme zatiahnuť.
  2. Podlejeme dobrým bielym vínom.
  3. Zapekaciu misu vytrieme olivovým olejom a vložíme nakrájanú zeleninu.
  4. Posypeme čerstvou nastrúhanou kôrou z citróna.
  5. Pridáme mäso z panvice, dobre premiešame, posolíme, pokoreníme a podlejeme smotanou.
  6. Zakryjeme alobalom a dáme piecť do rúry na 180 stupňov, 45 minút. Alebo kým je mäso mäkké.
  7. Potom už len pozapekáme odkryté do červena.
  8. Podávame so zemiakmi, alebo ako my, na večeru s opekanou žemľou, bagetou.
Prajem vám dobrú chuť.. Laura :)
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť