Cheesecake s malinami a čokoládou

Recept Cheesecake s malinami a čokoládou

Pridal: barborka, 15.5.2015

Kategorie: Torty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Je vynikajúci, no trošku časovo náročný, kým jednotlivé vrstvy stuhnú. Dá sa spraviť aj rýchlejšie, no potom celú hotovú tortu nechajte tuhnúť aspoň 3 hodiny :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: barborka, 15.5.2015

Kategorie: Torty

SUROVINY

200 gmaslové sušienky
120 g (rozpustené)maslo
(rozpustená)biela čokoláda
250 gmascarpone
kyslá smotana
1 ksvajce
2 PLpolohrubá múka
2 PLpráškový cukor
400 g (jemný)vanilkový tvaroh
300 g (mix malín, jahôd, černíc)mrazené ovocie
1/2 balíčkavanilkový puding
(na polevu)čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Maslové sušienky rozmixujeme a pridáme roztopené maslo.
  2. Roztopíme si bielu čokoládu a pridáme ju k sušienkam.
  3. Dobre premiešame a vytvoríme korpus (postup je rovnaký ako pri tomto Red cheesecake)
  4. Uložíme do chladničky na 20 min.
  5. Mascarpone vymiešame ručným mixérom spolu s kyslou smotanou. Pridáme vajce, múku a práškový cukor.
  6. Masu nalejeme na vychladený korpus. Dáme piecť na 180 °C cca 30-35 min. Vrh chytí zlatú farbu.
  7. Dáme vychladiť. Na vychladený cheese natrieme tvaroh. Necháme schladiť aspoň na 2 hodiny.
  8. Mrazené ovocie rozvaríme (vidličkou potlačíme).
  9. Pridáme vanilkový puding. Necháme vychladnúť.
  10. Vychladené ovocné pyré nalejeme na tvarohovú časť. Opäť dáme stuhnúť na 2 hodiny.
  11. Posledná vrstva je čokoládová poleva. Čokoládu rozpustíme, necháme trochu vychladiť a nalejeme na korpus.
  12. Dáme schladiť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť