Bryndzové pagáčiky

Recept Bryndzové pagáčiky

Pridal: Andrea Mackova, 27.5.2015

Kategorie: Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Mala som bryndzu, chcela som pagáčiky k vínu, na nete som našla rôzne recepty. Nakoniec som si vytvorila vlastný, podľa surovín v chladničke. Trafil sa, výsledkom boli mäkkučké a voňavé pampúšiky.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Andrea Mackova, 27.5.2015

Kategorie: Chuťovky

SUROVINY

1 kockakvasnice
medzi prstykryštálový cukor
1 dcl vlažné mlieko
60 dkgpolohrubá múka
1/2maslo
1 ČL (kopcová)soľ
drvená rasca
1 ksvajce
2 dcl šľahačková smotana
1 dcl biely jogurt
bryndza
(na posypanie)rasca
(na posypanie)strúhaný syr

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíte si kvások z 1 kocky kvasníc, medzi prsty kryštálového cukru a 1 dcl vlažného mlieka.
  2. Medzitým do misy preosejete múku, nastrúhate pol masla, pridáte 1 kopcovú malú lyžičku soli, usypete drvenej rasce, rozbijete vajíčko, vylejete šľahačkovú smotanu a bieleho jogurtu (jogurt a smotanu môžete vzájomne kompenzovať, prípadne aj s kyslou smotanou, podľa toho čo nájdete v chladničke, receptu to podľa mňa neublíži).
  3. A aby som nezabudla na to najdôležitejšie - bryndzu - dala som taký šúlok, aký štandardne dostať kúpiť v obchode.
  4. Vylejete kvások a vymiesite cesto, ktoré ešte poprášite - obsypete múkou a necháte ho vykysnúť - cca 1,5 hodiny.
  5. Potom ho vyvaľkáte na hrúbku 1,5 - 2 cm a vykrajujete pohárikom kolieska.
  6. Potriete ich rozšľahaným posoleným vajíčkom, posypete rascou alebo strúhaným syrom. Za nás dodávam, že nám viac chutili tie rascové (odteraz už len rascové :) ).
  7. Pečiete v rúre vyhriatej na 200-220°C, na papieri, pred vložením do rúry pofŕkate plech vodou (aby kysnuté cesto vo vytvorenej pare lepšie "vybehlo" a malo peknú kôrku).
Tak dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť