Bazový sirup

Bazový sirup

By 26. mája 2015

Ingredients

Instructions

1. krok

Kvety a stonky premyjem a zalejem vychladnutou vodou, macerujem zaťažené plytkým tanierom v uzavretej nádobe 24 hodín.

2. krok

Cukor rozpustím vo vode, pridám citróny - dôkladne umyté, postrúhaná kôra, zvyšok pokrájaný na kúsky. Vychladené primiešam ku kvetom a nechám macerovať do ďalšieho dňa.

3. krok

Po 30 hodinách kvety, citróny zozbieram a vyžmýkam do výluhu. Ten precedím cez sitko s plátienkom, pomaly privediem do varu, vypínam. Plním čisté fľaše, ktoré po chvíli, keď bublinky vybehnú navrch uzatvorím. Prípadnú penu odstránim.

Skladujeme na chladnom mieste, otvorené spotrebujeme do 3 týždňov.

Získam cca 1,5 l sirupu. Chutí senzačne, osobne nie som sirupová, milujem čistú vodu. Takémuto sezónnemu domácemu sirupu však ťažko odolať.

Bazový sirup 1
Bazový sirup

Print

Blog Na háji je miestom, kde zdieľam svoje nadšenie pre dobré jedlo, fotografiu, nevšednosť všedných okamihov. Dobré jedlo, to sú pre nás dary zeme, plody dopestované v záhradke, na poli, na strome, na farme. Tu niekde za rohom. S láskou a úctou k prírode a jej zákonitostiam. Rada trávim voľný čas fotografovaním, blogovaním, pinterestovaním, starostlivosťou o vlastnú záhradku, hostením našich početných návštev.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *