Bazový med s včelím peľom

Recept Bazový med s včelím peľom

Pridal: IvanK., 26.5.2015

Kategorie: Zavaraniny

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Je pravda, že domáci med, alebo zahustený cukrový roztok, na rozdiel od včelieho medu, obsahuje najmä sacharózu, samozrejme, záleží to od použitého cukru (kľudne môžete skombinovať s trstinovým alebo hroznovým cukrom, čím získa určitý podiel glukózy). Aj preto som ho vylepšil pridaním včelieho peľu, čím získal bielkoviny, tuky, sacharidy, aminokyseliny, vitamíny A, B1, B2, B3, B6, C, E, K, draslík, kremík, vápnik, fosfor, síru, horčík, železo, jód, zinok, mangán a kyselinu pantoténovú ale hlavne veľmi výraznú arómu. A tým poslúži ako náhrada medu. Samozrejme, ako pri mede a pri každom druhu sladidla aj tu platí, všetko s mierou.

FOTKA OD VÁS

Pridal: IvanK., 26.5.2015

Kategorie: Zavaraniny

SUROVINY

30 kusovbazové kvety
1,5 litravoda
2 kgkryštálový cukor
1 PLkyselina citrónová
1 KL (sušený)včelí peľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Odstopkované a odchrobáčikované bazové kvety v 1,5 litri vody a odstavíme na 24 hodín.
  2. Na druhý deň nálev scedíme, pridáme kryštálový cukor, kyselinu citrónovú a pomaly varíme 1,5 hodiny až kým med zhustne.
  3. Ešte horúci med naplníme do malých pohárikov
  4. Pridáme kávovú lyžičku sušeného včelieho peľu a uzatvoríme viečkom.
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť