Banánovo-nutelový cheesecake

Recept Banánovo-nutelový cheesecake

Pridal: Love.muffin, 14.5.2015

Kategorie: Torty, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Túto "mlsandu" som piekla môjmu drahému k meninám. Banánový cheesecake s nutelovou plnkou! Robila som ho raz so zebrovým vzorom, a raz vrstvila pozdĺžne. Druhú variantu jednoznačne odporúčam, lebo nutelovo-mascarpone krém ostane naozaj krémový a dodá cheesecaku zaujímavý a veľmi chutný efekt. Viac už v recepte!

FOTKA OD VÁS

Pridal: Love.muffin, 14.5.2015

Kategorie: Torty, Dezerty

SUROVINY

Korpus:

200 gBebe keksy
štipka soli
3 PLkakao
najemno pomletéorechy
150 gmaslo

Banánová časť:

4 menšie (prezreté)banány
200 mlsmotana na šľahanie
200 gmascarpone
2 ks + žĺtok vajce
2 PLvanilkový extrakt
3 PLpráškový cukor
2 PLhladká múka

Nutelová časť:

200 gmascarpone
3-4 PLNutella
200 mlsmotana na šľahanie

Na ozdobenie:

šľahačka
orechy
banány v čokoláde

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Dno tortovej vystelieme papierom na pečenie a boky vymastíme maslom.
  2. Keksíky aj orechy si pomelieme na jemno, pridáme kakao, soľ a roztopené maslo.
  3. Vymiesime mrveničku, ktorú vysypeme do formy a utlačíme ju na dno. Dáme stuhnúť do chladničky.
  4. Banány ošúpeme, nakrájame a spolu so smotanou dáme do vyššej nádoby.
  5. Ponorným mixérom vyšľaháme hustý krém a k nemu postupne pridávame ostatné ingrediencie, vždy premiešame, stačí ručne.
  6. Na nutelovú časť si dobre vyšľaháme všetky ingrediencie.
  7. Polovicu banánového cesta vylejeme do formy a uhladíme.
  8. Na ňu rovnomerne rozlejeme nuteloý krém. Na vrch dáme zvyšok banánového cesta.
  9. Takto pripravený cheesecake pečieme vo vodnom kúpeli cca 60 minút na 165-170 stupňov (do hlbšieho plechu dáme vodu a uložíme ho na spodok rúry aby sa voda vyparovala a na stred na mriežku uložíme cheesecake).
  10. Po upečení vypneme rúru, ale neotvárame dvierka ešte aspoň 20 minút, až potom vypustíme paru.
  11. Po pol hodine otvoríme dvierka a necháme cheesecake úplne vychladnúť. Dáme na noc do chladničky.
  12. Pred podávaním potrieme vrch cheesecaku šľahačkou, ozdobíme pomletými orechmi a banánikmi v čokoláde.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť