Bačove placky

Recept Bačove placky

Pridal: Andrea Mackova, 5.5.2015

Kategorie: Prílohy, 15 minútovky, Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

V tomto období si nejeden nadšenec pre dobré jedlo šťastne povzdychne: Máj - bryndze čas! Májová bryndza je najlepšia. Bryndzu a jedlá z nej si v našej domácnosti s chuťou doprajeme kedykoľvek je to možné. A nie len zato, že je to produkt tradičný, lokálny, zdraviu ohromne svedčiaci a históriou overený.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Andrea Mackova, 5.5.2015

Kategorie: Prílohy, 15 minútovky, Chuťovky

SUROVINY

10 ks (nie príliš vodnaté)zemiaky
1-2 strúčiky cesnak
1 ksvajce
3 PLstrúhanka
(sušená)majoránka
1 ČLdrvená rasca
soľ
čerstvá, ovčiabryndza
pažítka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zemiaky očistím, nastrúham, zmiešam s ostatnými ingredienciami.
  2. Z cesta lyžicou naberám a v rozpálenom oleji pečiem podlesníky.
  3. Upečené podlesníky ukladám na tanier vyložený papierovým obrúskom, ktorý vsaje prebytočný tuk.
  4. Podávam teplé s čerstvou ovčou bryndzou - môžete ju zjemniť polievkovou lyžicou - dvomi pochúťkovej smotany (kyslej).
  5. Výdatne zasypem pažítkou nasekanou nadrobno.
  6. Drobné kocky uškvarenej oravskej slaniny sú variabilné.
Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť