Bačove placky

Pridal: Andrea Mackova, 5.5.2015
Kategorie: Prílohy, 15 minútovky, Chuťovky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
V tomto období si nejeden nadšenec pre dobré jedlo šťastne povzdychne: Máj - bryndze čas! Májová bryndza je najlepšia. Bryndzu a jedlá z nej si v našej domácnosti s chuťou doprajeme kedykoľvek je to možné. A nie len zato, že je to produkt tradičný, lokálny, zdraviu ohromne svedčiaci a históriou overený.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Andrea Mackova, 5.5.2015
Kategorie: Prílohy, 15 minútovky, Chuťovky
SUROVINY
10 ks (nie príliš vodnaté)zemiaky
1-2 strúčiky cesnak
1 ksvajce
3 PLstrúhanka
(sušená)majoránka
1 ČLdrvená rasca
soľ
čerstvá, ovčiabryndza
pažítka
- Zemiaky očistím, nastrúham, zmiešam s ostatnými ingredienciami.
- Z cesta lyžicou naberám a v rozpálenom oleji pečiem podlesníky.
- Upečené podlesníky ukladám na tanier vyložený papierovým obrúskom, ktorý vsaje prebytočný tuk.
- Podávam teplé s čerstvou ovčou bryndzou - môžete ju zjemniť polievkovou lyžicou - dvomi pochúťkovej smotany (kyslej).
- Výdatne zasypem pažítkou nasekanou nadrobno.
- Drobné kocky uškvarenej oravskej slaniny sú variabilné.
KOMENTÁRE K RECEPTU