Bábovka s rozmarínom
Rozmarín je pre mňa typická "chlapská" bylinka. Fixuje sa mi ku grilu, na marinádu k riadnemu mäsu a k tomu pohár vychladeného piva. Naopak bábovka, typická ženská záležitosť. Jemná, vláčna, šťavnatá, pekne ku kávičke. V tomto recepte som oba tieto živly spojila a pridala som akcent citrónového sirupu. Ako to asi dopadlo? Na to nieje potrebný ďalší komentár...
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
150 ghnedý cukor
2 ks (veľké, celé)vajce
150 g (mäkké)maslo
175 ghladká múka
1 ČLsóda bikarbóna
1/2 kôra z citróna
150 mlmlieko
1/2citrónová šťava
práškový cukor
1 ČL (najemno posekaný)rozmarín
- Maslo s cukrom som robotom nechala vyšľahať do peny.
- Pridala som postupne po jednom celom vajíčku.
- Múku som zmiešala so sódou bikarbónou a citrónovou kôrou.
- Do základu cesta som striedavo pridávala múčnu zmes s mliekom. Robot túto zmes vymiešal dohladka.
- Cesto som vyliala do vymastenej formy a pri 160 stupňoch som bábovku nechala piecť 50 minút dozlata.
- Počas pečenia som si pripravila sirup. Šťavu z polovice citróna som zmiešala s cca 2- 3 polievkovými lyžicami práškového cukru. (Cukor som sypala odhadom, uvidíte podľa toho, ako sa mu darí zmiešať sa so šťavou).
KOMENTÁRE K RECEPTU