NajRecept.sk Tipy a triky Ako vyrobiť vodkový melón na párty
Ako vyrobiť vodkový melón na párty
Recept Ako vyrobiť vodkový melón na párty
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
barborka    ·   16.5.2015

Ako vyrobiť vodkový melón na párty

Ako vyrobiť vodkový melón na párty

 

V horúcich letných dňoch hľadáme rôzne osvieženia od nanukov, zmrzlín cez chladené alko či nealko nápoje. Obľúbeným je aj studený, šťavnatý melón.

Určite ste už počuli o melóne s príchuťou vodky. Samozrejme takýto melón je vhodný len pre plnoletých. Ak ste ho ešte neskúšali, prinášame vám postup ako si ho vyrobiť. Toto leto bude to pravé na jeho ochutnanie. No nedajte sa oklamať. Jeho sila je naozaj veľká a pri väčšom množstve s vami môže mierne zatočiť :)

Budeme potrebovať:
  • vodku
  • melón
  • nôž
  • lievik
Postup prípravy:
  1. Vybrať správny melón je občas dilema. Dobrý šťavnatý melón by mal byť ťažký. Čím je ťažší, tým viac vody v ňom je. Aj napriek tomu sa doň vodka stále zmestí. Melón postavíme stabilne na stôl. Ak uteká, dáme ho do misy, aby sa nehýbal.
  2. Urobíme si malý otvor v hornej časti melónu a potom zatlačíme lievik dole do melóna (ako na obrázku).
  3. Lievik naplníme vodkou a umiestnime melón do chladu, ideálne do chladničky. Vodka sa pomaly bude vstrebávať. Keď sa z lievika vodka stratí, opäť ho dolejeme. Chvíľu to trvá, kým celú vodku melón absorbuje, to môže trvať aj 2 až 3 dni podľa toho, aký je veľký melón a koľko vodky do neho chceme pridať.
  4. Keď je pripravený a nasiaknutý alkoholom, jednoducho ho prekrojíme buď na polovicu alebo na mesiačiky a podávame. Ideálne sa hodí na víkendové grilovačky :)
Užite si to!

Zdroj: recipesfromhome.net

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár