Zubáč na masle

Pridal: S varechou v ruke, 23.4.2015
Kategorie: Ryby a morské plody
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Myslím si, že kvalitná ryba potrebuje minimum korenín a vždy len také, ktoré sa navzájom dopĺňajú a nepotlačia chuť ryby. Preto som tieto filety zo zubáča pripravil na masle s olivovým olejom, soľou a čerstvo mletým korením. Podával som so zemiakovo zelerovým pyré a prelial vínovou redukciou s maslom, kvapkou citrónovej šťavy a čerstvými lístkami tymiánu.
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 23.4.2015
Kategorie: Ryby a morské plody
SUROVINY
Na rybu:
filety zo zubáča
maslo
olivový olej
čerstvo mleté čierne korenie
soľ
Na zemiakovo-zelerové pyré:
zemiaky
(koľko zemiakov, toľko zeleru)zeler
maslo
soľ
Na omáčku:
výpek z rých
100 ml (biele, suché)víno
čerstvý tymián
citrónová šťava
maslo
soľ
- Začal som filetami, osušil som ich na papierovom obrúsku a ochutil soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
- Medzitým sa mi na panvici už zohrieval olej s maslom a v hrnci sa varil na kocky nakrájaný zeler so zemiakmi a soľou.
- Filety som vložil do rozpáleného olivového oleja s maslom, samozrejme ako u každej ryby, kožou dole.
- Po chvíľke (cca 5 min.) som ich otočil a z druhej strany som ich piekol už asi len 3 minútky.
- Dal som ich potom odpočinúť na nahriaty tanier.
- Do výpeku som nalial kvalitné suché víno a keď sa zredukovalo (4 min.) pridal som k nemu lístky čerstvého tymiánu a asi 50g masla.
- Odstavil som a miešal pokiaľ sa maslo neroztopilo.
- Dochutil som soľou a niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy.
- Zemiaky a zeler medzitým už boli uvarené, tak som z nich zlial vodu.
- Pridal k nim maslo a dobre som ich popučil, môžete k nim pridať aj mlieko. Ja som ho teraz vynechal.
- Na tanier som dal pyré, vedľa rybku a prelial som vínovo maslovou omáčkou, tanier som ešte prizdobil lístkami tymiánu.
KOMENTÁRE K RECEPTU