NajRecept.sk Ryby a morské plody Zubáč na masle
Zubáč na masle
Recept Zubáč na masle
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
S varechou v ruke    ·   23.4.2015

Zubáč na masle

Myslím si, že kvalitná ryba potrebuje minimum korenín a vždy len také, ktoré sa navzájom dopĺňajú a nepotlačia chuť ryby. Preto som tieto filety zo zubáča pripravil na masle s olivovým olejom, soľou a čerstvo mletým korením. Podával som so zemiakovo zelerovým pyré a prelial vínovou redukciou s maslom, kvapkou citrónovej šťavy a čerstvými lístkami tymiánu.

Suroviny

Na rybu:

filety zo zubáča
maslo
olivový olej
čerstvo mleté čierne korenie
soľ

Na zemiakovo-zelerové pyré:

zemiaky
(koľko zemiakov, toľko zeleru)
zeler
maslo
soľ

Na omáčku:

výpek z rých
100 ml (biele, suché)
víno
čerstvý tymián
citrónová šťava
maslo
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Začal som filetami, osušil som ich na papierovom obrúsku a ochutil soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
  2. Medzitým sa mi na panvici už zohrieval olej s maslom a v hrnci sa varil na kocky nakrájaný zeler so zemiakmi a soľou.
  3. Filety som vložil do rozpáleného olivového oleja s maslom, samozrejme ako u každej ryby, kožou dole.
  4. Po chvíľke (cca 5 min.) som ich otočil a z druhej strany som ich piekol už asi len 3 minútky.
  5. Dal som ich potom odpočinúť na nahriaty tanier.
  6. Do výpeku som nalial kvalitné suché víno a keď sa zredukovalo (4 min.) pridal som k nemu lístky čerstvého tymiánu a asi 50g masla.
  7. Odstavil som a miešal pokiaľ sa maslo neroztopilo.
  8. Dochutil som soľou a niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy.
  9. Zemiaky a zeler medzitým už boli uvarené, tak som z nich zlial vodu.
  10. Pridal k nim maslo a dobre som ich popučil, môžete k nim pridať aj mlieko. Ja som ho teraz vynechal.
  11. Na tanier som dal pyré, vedľa rybku a prelial som vínovo maslovou omáčkou, tanier som ešte prizdobil lístkami tymiánu.
Dobrú chuť :)
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár