Zubáč na masle

Zubáč na masle

By 23. apríla 2015

Myslím si, že kvalitná ryba potrebuje minimum korenín a vždy len také, ktoré sa navzájom dopĺňajú a nepotlačia chuť ryby. Preto som tieto filety zo zubáča pripravil na masle s olivovým olejom, soľou a čerstvo mletým korením. Podával som so zemiakovo zelerovým pyré a prelial vínovou redukciou s maslom, kvapkou citrónovej šťavy a čerstvými lístkami tymiánu.

 

Ingredients

Instructions

  1. Začal som filetami, osušil som ich na papierovom obrúsku a ochutil soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
  2. Medzitým sa mi na panvici už zohrieval olej s maslom a v hrnci sa varil na kocky nakrájaný zeler so zemiakmi a soľou.
  3. Filety som vložil do rozpáleného olivového oleja s maslom, samozrejme ako u každej ryby, kožou dole.
  4. Po chvíľke (cca 5 min.) som ich otočil a z druhej strany som ich piekol už asi len 3 minútky.
  5. Dal som ich potom odpočinúť na nahriaty tanier.
  6. Do výpeku som nalial kvalitné suché víno a keď sa zredukovalo (4 min.) pridal som k nemu lístky čerstvého tymiánu a asi 50g masla.
  7. Odstavil som a miešal pokiaľ sa maslo neroztopilo.
  8. Dochutil som soľou a niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy.
  9. Zemiaky a zeler medzitým už boli uvarené, tak som z nich zlial vodu.
  10. Pridal k nim maslo a dobre som ich popučil, môžete k nim pridať aj mlieko. Ja som ho teraz vynechal.
  11. Na tanier som dal pyré, vedľa rybku a prelial som vínovo maslovou omáčkou, tanier som ešte prizdobil lístkami tymiánu.

Dobrú chuť 🙂

Zubáč na masle

Print

...rád spoznávam neznáme chute a učím sa nové veci...v kuchyni sa dá aj z bežných surovín pripraviť niečo "nové". Do každého jedla treba dať lásku a fantáziu, to sú dve najdôležitejšie koreniny... dobrú chuť prajem :-) Môj blog: www.svarechou.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (4 hlasov, priemerne: 4,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *