Špenátovo-fazuľová príloha
Manželovi zistili intoleranciu na mlieko a mliečne výrobky, všetky obilniny a lepok a aj na slepačie vajcia, takže teraz musí šesť mesiacov dodržiavať diétu, resp. nesmie tieto potraviny konzumovať. Mňa to úplne rozhodilo, lebo mojou najväčšou záľubou je pečenie pečiva, ako isto viete. Postupne sa naučím ako ho piecť (teda dúfam, lebo dnešný pokus dopadol katastrofálne). Naopak pri varenej strave mi takéto obmedzenia nevadí, beriem to ako výzvu na rozšírenie nášho jedálnička a skúšania nových vecí. No a v duchu nového začiatku Vám prinášam recept na skvelú a hlavne jednoduchú a chutnú prílohu.
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
500 g (čerstvý)špenát
3/4 hrnčeka (suchá, biela)fazuľa
4 strúčiky cesnak
hrsť (čerstvý)tymián
soľ
mleté čierne korenie
2 ksbobkový list
olivový olej
- Fazuľu si vopred namočíme (najlepšie na noc).
- Vodu zlejeme, zalejeme vodou, pridáme bobkové listy a uvaríme do mäkka (keď je fazuľa takmer mäkká, vodu osolíme).
- Fazuľu scedíme.
- Na rozohriaty olivový olej vhodíme prelisovaný cesnak a hneď ako nám zavonia pridáme umytý špenát.
- Nachvíľu priklopíme, potom dáme pokrievku dole a necháme listy úplne zvädnúť.
- Osolíme, okoreníme a pridáme fazuľu a tymián.
- Necháme prehriať a odstavíme.
- Časť fazule môžeme popučiť.
- Podávame ako teplú prílohu napríklad k rybám.
KOMENTÁRE K RECEPTU