Rybacia polievka

Recept Rybacia polievka

Pridal: S varechou v ruke, 13.4.2015

Kategorie: Polievky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Túto rybaciu polievku máme radi, mierne pikantnou chuťou vás pošteklí na jazyku, ale čo je najdôležitejšie, nie sú v nej kosti a je skutočne rýchlo pripravená.

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 13.4.2015

Kategorie: Polievky

SUROVINY

Rybací vývar:

voda
očistenérybacie hlavy
nové korenie
bobkový list
soľ

K tomu ešte:

hoki filety
cibuľa
3 strúčikycesnak
mrkva
pór
chilli paprička
olivový olej
čerstvo mleté čierne korenie
sladká paprika
soľ
majorán, bazalka, tymián, oregáno, šalviatalianske bylinky

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Začal som vývarom, očistené rybacie hlavy, hoki filety ( môžete použiť filety z akejkoľvek ryby, ale nech v nich nie sú kosti) som dal variť do slanej vody spolu s novým korením a bobkovým listom.
  2. Na olivovom oleji som orestoval nakrájanú cibuľu.
  3. Pridal som k nej nakrájaný cesnak, chilli papričku, čerstvo mleté čierne korenie a lyžicu mletej červenej papriky
  4. Po 25 sekundách keď paprika pustila farbu, zalial som vriacou vodou (stačí 200 ml) a pridal som nadrobno nakrájanú mrkvu. Nechal som dusiť asi 25 minút.
  5. Z vývaru som vybral filety a cez sito som ho nalial priamo do zeleninovo-paprikového základu.
  6. Pridal som nakrájaný pór a nechal som variť ďalších 10 minút.
  7. Potom som pridal čajovú lyžičku sušených talianskych byliniek a odstavil som.
  8. Na tanier som dal uvarené rybie filety a zalial som vriacim ochuteným vývarom - bol mierne pikantný a voňal po bylinkách, ktoré výborne doplnili chuť vývaru a rýb.
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť