Rybacia polievka

Pridal: S varechou v ruke, 13.4.2015
Kategorie: Polievky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Túto rybaciu polievku máme radi, mierne pikantnou chuťou vás pošteklí na jazyku, ale čo je najdôležitejšie, nie sú v nej kosti a je skutočne rýchlo pripravená.
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 13.4.2015
Kategorie: Polievky
SUROVINY
Rybací vývar:
voda
očistenérybacie hlavy
nové korenie
bobkový list
soľ
K tomu ešte:
hoki filety
cibuľa
3 strúčikycesnak
mrkva
pór
chilli paprička
olivový olej
čerstvo mleté čierne korenie
sladká paprika
soľ
majorán, bazalka, tymián, oregáno, šalviatalianske bylinky
- Začal som vývarom, očistené rybacie hlavy, hoki filety ( môžete použiť filety z akejkoľvek ryby, ale nech v nich nie sú kosti) som dal variť do slanej vody spolu s novým korením a bobkovým listom.
- Na olivovom oleji som orestoval nakrájanú cibuľu.
- Pridal som k nej nakrájaný cesnak, chilli papričku, čerstvo mleté čierne korenie a lyžicu mletej červenej papriky
- Po 25 sekundách keď paprika pustila farbu, zalial som vriacou vodou (stačí 200 ml) a pridal som nadrobno nakrájanú mrkvu. Nechal som dusiť asi 25 minút.
- Z vývaru som vybral filety a cez sito som ho nalial priamo do zeleninovo-paprikového základu.
- Potom som pridal čajovú lyžičku sušených talianskych byliniek a odstavil som.
- Na tanier som dal uvarené rybie filety a zalial som vriacim ochuteným vývarom - bol mierne pikantný a voňal po bylinkách, ktoré výborne doplnili chuť vývaru a rýb.
KOMENTÁRE K RECEPTU