Ražný kváskový chlieb

Ražný kváskový chlieb

By 21. apríla 2015

Aj napriek tomu, že manžel musí byť najbližších mesiacov na bezlepkovej diéte neprestávam piecť moje milované chlebíky či iné pečivo. Pre manžela pečiem bezlepkové pečivo (snáď sa mi konečne nejaké vydarí) a pre seba klasické pečivo z polovičnej alebo tretinovej dávky. Tento chlebík však nebol upečený pre mňa, ale pre moju rodinku, ktorá je odo mňa vzdialená takmer 500 km. Takto im aspoň môžem dať kúsok srdca, lebo tento chlebík som piekla s láskou a veľkou radosťou. Snáď chlebík cestu prežije, ale dúfam, že áno. 🙂 Chlebík sa mi trošku prilepil k ošatke a tak sa mi takmer celý vrch odtrhol. Preto je dookola celého chlebíka viditeľná prasklina, ale vyzerá to veľmi efektne čo poviete? 🙂

Ingredients

Instructions

  1. Kvások si pripravíme asi 8 hodín vopred.
  2. 1 PL si odložíme do chladničky.
  3. V jednej múke zmiešame múky, soľ a rascu.
  4. V druhej miske vo vode si rozmiešame kvások.
  5. Do mokrej zmesi pridáme suchú zmes a vareškou všetko dobre premiešame.
  6. Cesto bude vlhkejšie, ale nepridávame múku.
  7. Prikryjeme a necháme 1 hodinu kysnúť.
  8. Po hodine cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a vytvarujeme bochník.
  9. Ten uložíme do dobre vysypanej ošatky a dáme na 9 - 10 hodín do chladničky (prikrytý fóliou).
  10. Chlieb vyberieme hodinu pred pečením aby sa oteplil.
  11. Rúru vyhrejeme na 240 °C aj s plechom na spodku.
  12. Chlieb vyklopíme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do rúry, na spodný plech nalejeme pohár studenej vody a rýchlo zavrieme.
  13. Rúru zoslabíme na 230 °C a pečieme asi 40 minút.

Ražný kváskový chlieb

Print

Môj blog: www.foodependence.blogspot.sk


Kontakt na mňa: blog.foodependence@gmail.com

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *