Prívarok z hrášku zahustený zemiakom

Recept Prívarok z hrášku zahustený zemiakom

Pridal: klaura, 9.4.2015

Kategorie: Prílohy

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Prívarky boli kedysi častým jedlom. Moja starká im hovorila "čušpajz",ani neviem prečo ale mali sme ich radi. Šošovicový, fazuľový, zemiakový, moja mamka často robila mrkvový a hráškový. Práve na ten som si spomenula pri vymýšľaní, čo na obed. K tomu fašírka, volské oko, či obyčajné na tvrdo varené vajíčko a plnohodnotný obed je rýchlo na stole. A treba aj zásoby v mrazničke pomíňať :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: klaura, 9.4.2015

Kategorie: Prílohy

SUROVINY

500 g (čerstvý, mrazený) hrášok
maslo
cibuľa
2-3 ks (a jeden väčší na zahustenie)zemiaky
soľ
korenie
(alebo voda)zeleninový vývar

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Príprava je veľmi jednoduchá.
  1. Na masle urestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.
  2. Pridáme hrášok, na kocky pokrájané zemiaky, chvíľu to popražíme.
  3. Podlejeme trochou zeleninového vývaru  a dusíme do mäkka.
  4. Tekutinu necháme takmer vyvariť.
  5. Medzitým si väčší zemiak na jemno nastrúhame (ako  na zemiakové placky), a keď máme hrášok mäkký, pridáme ho do hrnca. Pekne nám pokrm zahustí.
  6. Podľa potreby ešte dosolíme, dokoreníme a podávame.
Recept na fašírky nájdete tu: Fašírky s muffinovej formy
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť