Orechovo-pudingová resanka

Recept Orechovo-pudingová resanka

Pridal: barborka, 2.4.2015

Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Veľká Noc

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Na resanke sa mi najviac páči to, že jej cesto je tak mäkké a jemné. S pudingovou náplňou to krásne ladí. V tomto prípade sme vyskúšali pridať aj orechy. Na skvelej chuti to neubralo :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: barborka, 2.4.2015

Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Veľká Noc

SUROVINY

1 kghladká múka
2 PLkryštálový cukor
kockadroždie
2 ČLsoľ
0,5 lmlieko
1 dcl olej
3 ks (ušľahať sneh)bielko
3 ks (na potretie)žĺtok

Plnka:

0,5 l mlieko
2 baleniečokoládový puding
2 PLkakao
30 dkg kryštálový cukor
1 ks palmarín
(namleté)vlašské orechy

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do vlažného mlieka pridáme kryštálový cukor a droždie. Necháme odstáť cca 10-15 min - vznikne kvások.
  2. Múku, olej, bielka a kvások vymiešame a necháme hodinu kysnúť.
  3. Uvaríme klasický puding s cukrom a kakaom a do horúceho vmiešame palmarín. Necháme vychladnúť.
  4. Z cesta urobíme 8 ks bochníkov, každý rozvaľkáme, 4 ks natrieme pudingom a zavinieme ako štrúdľu a do 4 dáme orechy.
  5. Spletieme po dvoch do vrkoča (pudingový + orechový) a potrieme žĺtkami.
  6. Pečieme 20-30 min pri teplote 180°C (sledujeme).
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť