Orechovo-pudingová resanka

Pridal: barborka, 2.4.2015
Kategorie: Dezerty, Veľká Noc, Sviatočné pečenie
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Na resanke sa mi najviac páči to, že jej cesto je tak mäkké a jemné. S pudingovou náplňou to krásne ladí. V tomto prípade sme vyskúšali pridať aj orechy. Na skvelej chuti to neubralo :)
FOTKA OD VÁS
Pridal: barborka, 2.4.2015
Kategorie: Dezerty, Veľká Noc, Sviatočné pečenie
SUROVINY
1 kghladká múka
2 PLkryštálový cukor
kockadroždie
2 ČLsoľ
0,5 lmlieko
1 dcl olej
3 ks (ušľahať sneh)bielko
3 ks (na potretie)žĺtok
Plnka:
0,5 l mlieko
2 baleniečokoládový puding
2 PLkakao
30 dkg kryštálový cukor
1 ks palmarín
(namleté)vlašské orechy
- Do vlažného mlieka pridáme kryštálový cukor a droždie. Necháme odstáť cca 10-15 min - vznikne kvások.
- Múku, olej, bielka a kvások vymiešame a necháme hodinu kysnúť.
- Uvaríme klasický puding s cukrom a kakaom a do horúceho vmiešame palmarín. Necháme vychladnúť.
- Z cesta urobíme 8 ks bochníkov, každý rozvaľkáme, 4 ks natrieme pudingom a zavinieme ako štrúdľu a do 4 dáme orechy.
- Spletieme po dvoch do vrkoča (pudingový + orechový) a potrieme žĺtkami.
- Pečieme 20-30 min pri teplote 180°C (sledujeme).
KOMENTÁRE K RECEPTU