Mrkvová torta

Mrkvová torta

By 11. apríla 2015

Dlho som sa chystala na prípravu mrkvovej torty. Oplatilo sa čakať na správnu príležitosť. Tento recept je druhý odskúšaný z knihy od Polákovej a opäť musím povedať, že to bolo skvelé. Torta je veľmi svieža, šťavnatá a ten krém .. 🙂

Ingredients

Instructions

  1. V jednej miske zmiešame suché ingrediencie (múku, trstinový cukor, prášok do pečiva, škoricu)
  2. V druhej miske zmiešame všetky tekuté ingrediencie (žĺtky, olej, pomarančovú šťavu).
  3. K sypkým surovinám po častiach varechou primiešame tekutú zmes (zdala sa mi moc hustá, pridala som ešte pomarančovú šťavu).
  4. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
  5. Potom do cesta zľahka po častiach primiešame metličkou tuhý sneh z bielkov, aby cesto ostalo nadýchané.
  6. Na koniec vmiešame do cesta nastrúhanú mrkvu a pomarančovú kôru, zázvor, hrozienka a brusnice.
  7. Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie a boky vytrieme maslom a vysypeme múkou (korpus bude okruhly a sám sa oddelí od formy.
  8. Pripravené cesto nalejeme do tortovej formy a pečieme približne 50 min. na 170 °C.
  9. Upečený koláč necháme dobre vychladnúť a papier na pečenie opatrne stiahneme.
  10. Krém pripravíme vymiešaním masla s cukrom.
  11. Potom primiešame mascarpone. V knihe sa píše, že sa má maslo šľahať. Ja som ho len ručne lyžicou vymiešala a nič zlé sa nestalo 🙂

Mrkvová torta1
Mrkvová torta

Print

Nikdy ma nebavilo varenie a pečenie tak ako teraz. Dospievaním sa človek mení a nachádza nové hodnoty. Mám rada ten pocit, keď sa mi podarí pre svojich blízkych prichystať maškrtu, ktorej sa nevedia dojesť. A keďže viem, že záľubu v pečení a varení nemám iba ja, rada sa s vami podelím o moje experimenty.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *