NajRecept.sk Tipy a triky Medvedí cesnak | Recepty plné zdravia
Medvedí cesnak | Recepty plné zdravia
Medvedí cesnak | Recepty plné zdravia
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
barborka    ·   16.4.2015

Medvedí cesnak | Recepty plné zdravia

Medvedí cesnak | Recepty plné zdravia

Začiatok jari je každoročným životabudičom pre každého. Vôňa rozkvitajúcich stromov, prvé slnečné lúče prebúdzanie sa zo zimného spánku. V tomto čase začína rásť vo vlhkých lesoch pod stromami Medvedí cesnak. Táto bylina vytvára husté porasty a rozvoniava po celom okolí. Medvedí cesnak rastie len 2 mesiace v roku, práve preto by mal každý využiť túto príležitosť a nazbierať si zásoby, z ktorej sa dajú pripraviť veľmi chutné recepty.

Zdravé účinky

Medvedí cesnak pripomína chuťou pažitku s jemným tónom cesnaku. Oproti klasickému cesnaku má silnejšie liečivé účinky. Nemal by preto chýbať v žiadnej kuchyni. Jedným z účinkov tohto prírodného zázraku je čistenie krvi a tým aj organizmu. Reguluje krvný obeh, vysoký cholesterol a pozitívne pôsobí aj pri žalúdočných ťažkostiach (časté hnačky, problémy s trávením).

Ďalším pozitívnym účinkom je vplyv na naše obličky, ktoré chráni a prečisťuje. S príchodom jari prichádza i chrípkové obdobie. Medvedí cesnak je preto dôležité vyhľadať a konzumovať, kým je k dispozícii.

Z medvedieho cesnaku možno pripraviť polievky, pridať ho do plnky alebo si z neho vyrobiť pesto k rôznym jedlám. Tu je niekoľko receptov:

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár