Kura na francúzsky spôsob

Recept Kura na francúzsky spôsob

Pridal: barborka, 4.4.2015

Kategorie: Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Mrzí ma len, že sa mi nepodarilo spraviť viac fotiek. Tento recept určite vyskúšajte! Kuriatko je síce trošku opité z koňaku a vína, no pridáva mu to na chuti :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: barborka, 4.4.2015

Kategorie: Mäso

SUROVINY

(celé, naporcované)kura
20 dkgslanina
(mrkva, petržlen, zeler) nakrájaná na kocky koreňová zelenina
(väčšia) 1 kscibuľa
120 g (nakrájané)šampiňóny
(na obalenie mäsa)hladká múka
0,5 dcl koňak
3 dcl červené víno
3-5 dcl (podľa toho, koľko chceme šťavy a ako rýchlo sa to vyvára)vývar
1 PLmaslo
soľ
mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najprv si opečieme slaninku.
  2. Oškvarky vyberieme a na tuku dobre opečieme kúsky mäsa osolené, okorenené, obalené v múke.
  3. Mäso vyberieme a dáme nakrájanú cibuľu a koreňovú zeleninu. Poopekáme.
  4. Nakoniec pridáme nakrájané šampiňóny.
  5. Mäso vložíme späť a podlejeme koňakom, vínom a postupne podlievame vývarom podľa potreby.
  6. Dusíme cca 1 hodinu domäka (sledujeme a podlievame).
  7. Nakoniec pridáme na zahustenie maslo obalené v múke aby sa postupne roztopilo a zahustilo omáčku.
  8. Ako príloha sa podáva zemiaková kaša.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť