Kura na francúzsky spôsob
Mrzí ma len, že sa mi nepodarilo spraviť viac fotiek. Tento recept určite vyskúšajte! Kuriatko je síce trošku opité z koňaku a vína, no pridáva mu to na chuti :)
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
(celé, naporcované)kura
20 dkgslanina
(mrkva, petržlen, zeler) nakrájaná na kocky koreňová zelenina
(väčšia) 1 kscibuľa
120 g (nakrájané)šampiňóny
(na obalenie mäsa)hladká múka
0,5 dcl koňak
3 dcl červené víno
3-5 dcl (podľa toho, koľko chceme šťavy a ako rýchlo sa to vyvára)vývar
1 PLmaslo
soľ
mleté čierne korenie
- Najprv si opečieme slaninku.
- Oškvarky vyberieme a na tuku dobre opečieme kúsky mäsa osolené, okorenené, obalené v múke.
- Mäso vyberieme a dáme nakrájanú cibuľu a koreňovú zeleninu. Poopekáme.
- Nakoniec pridáme nakrájané šampiňóny.
- Mäso vložíme späť a podlejeme koňakom, vínom a postupne podlievame vývarom podľa potreby.
- Dusíme cca 1 hodinu domäka (sledujeme a podlievame).
- Nakoniec pridáme na zahustenie maslo obalené v múke aby sa postupne roztopilo a zahustilo omáčku.
- Ako príloha sa podáva zemiaková kaša.
KOMENTÁRE K RECEPTU