Koláč so želatínou

Koláč so želatínou

By 23. apríla 2015

Koláč so želatínou je rýchly, šťavnatý a chutný. Je ideálnou voľbou na nedeľné poobedie ku káve alebo osviežujúcim dezertom počas horúcich letných dní.

Ingredients

Instructions

  1. Vajcia zmiešame s práškovým cukrom.
  2. Počas miešania prilievame po troche olej.
  3. Pridáme hladkú a hrubú múku, prášok do pečiva.
  4. Prilejeme mlieko (alebo vodu).
  5. Všetko spolu zmiešame a vylejeme na plech. Na vyliate cesto poukladáme ovocie.
  6. Dáme piecť na 180°C cca 45 min. (podľa rúry).
  7. Po upečení necháme koláč vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme želatínu.
  8. 2/3 kompótovej šťavy zmiešanej s vodou dáme variť. Pridáme kryštálový cukor a vanilkový cukor.
  9. Do zvyšnej tretiny šťavy pridáme zlatý klas a metličkou rozmiešame.
  10. Keď šťava začne vrieť pridáme vymiešaný zlatý klas a za stáleho miešania varíme (dávame pozor, aby sa nám neurobili hrčky).
  11. Vytvorí sa želé, ktoré 2 - 3 min. necháme prebublať.
  12. Vylejeme na vychladnutý koláč a necháme stuhnúť.

Dobrú chuť. 🙂

Koláč so želatíny

Print
1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 1,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *