NajRecept.sk Kelovo-šošovicová polievka
Kelovo-šošovicová polievka
Recept Kelovo-šošovicová polievka
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Spinava kuchyna je s    ·   12.4.2015

Kelovo-šošovicová polievka

Vedeli ste, že na jar má sezónu kel a pór? Kel je bohatý na vitamín C, obsahuje kyselinu listovú, ktorá je potrebná pre správnu krvotvorbu či dokonca dokáže znižovať cholesterol. Pór je skvelým bojovníkom s plesňami a baktériami v našom tele, čistí črevá a taktiež je pomocníkom v boji s vysokým cholesterolom. Tak prečo nevyužiť ešte posledné zimné zásoby a neurobiť niečo pre svoje zdravie napríklad aj touto výživnou polievkou? Trikom pri varení tejto polievky je, že na odmeranie vody používam plechovku z lúpaných paradajok, ktoré sú taktiež jej súčasťou.

Suroviny
1 ks
pór
1 plechovka (400 g)
lúpané paradajky
2 ks
sladké zemiaky
7 ks
kelové listy
1/2 hrnčeka
hnedá šošovica
1 KL
sušený tymián
olivový olej
mleté čierne korenie
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Na olivovom oleji osmahneme pór do mäkka (3 - 4 minúty).
  2. Pridáme paradajky, ktoré restujeme asi 5 minút.
  3. Paradajky zalejeme 6 plechovkami vody, pridáme prebratú a prepláchnutú šošovicu.
  4. Prikryjeme a privedieme k  varu.
  5. Keď je šošovica uvarená do polomäkka pridáme na kocky nakrájané batáty a na tenké pásiky nakrájaný kel (stredové tvrdé žilky odstránime.
  6. Osolíme, okoreníme, pridáme tymián a varíme kým zelenina zmäkne.
  7. Podávame ozdobené postrúhaným parmezánom.
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár