Kelovo-šošovicová polievka

Recept Kelovo-šošovicová polievka

Pridal: Spinava kuchyna je s, 12.4.2015

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vedeli ste, že na jar má sezónu kel a pór? Kel je bohatý na vitamín C, obsahuje kyselinu listovú, ktorá je potrebná pre správnu krvotvorbu či dokonca dokáže znižovať cholesterol. Pór je skvelým bojovníkom s plesňami a baktériami v našom tele, čistí črevá a taktiež je pomocníkom v boji s vysokým cholesterolom. Tak prečo nevyužiť ešte posledné zimné zásoby a neurobiť niečo pre svoje zdravie napríklad aj touto výživnou polievkou? Trikom pri varení tejto polievky je, že na odmeranie vody používam plechovku z lúpaných paradajok, ktoré sú taktiež jej súčasťou.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Spinava kuchyna je s, 12.4.2015

Kategorie:

SUROVINY

1 kspór
1 plechovka (400 g)lúpané paradajky
2 kssladké zemiaky
7 kskelové listy
1/2 hrnčekahnedá šošovica
1 KLsušený tymián
olivový olej
mleté čierne korenie
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Na olivovom oleji osmahneme pór do mäkka (3 - 4 minúty).
  2. Pridáme paradajky, ktoré restujeme asi 5 minút.
  3. Paradajky zalejeme 6 plechovkami vody, pridáme prebratú a prepláchnutú šošovicu.
  4. Prikryjeme a privedieme k  varu.
  5. Keď je šošovica uvarená do polomäkka pridáme na kocky nakrájané batáty a na tenké pásiky nakrájaný kel (stredové tvrdé žilky odstránime.
  6. Osolíme, okoreníme, pridáme tymián a varíme kým zelenina zmäkne.
  7. Podávame ozdobené postrúhaným parmezánom.
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť