Juhoslovanský krémový koláč
Tento koláč je zaujímavý tým, že sa skladá z dvoch druhov cesta - piškótového a lístkového. Plnený je chutným pudingovým krémom a džemom, s ktorým určite nešetrite! :)
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
Lístkové cesto
Piškótové cesto:
5 ksvajce
200 gpráškový cukor
4 PLpolohrubá múka
80 gmleté orechy
1 balenieprášok do pečiva
Krém:
1/2 lmlieko
2 balenia zlatý klas
250 g (alebo maslo)palmarín
150 gpráškový cukor
1 balenie vanilkový cukor
0,2 dcl rum
(podľa chuti)džem
- Lístkové cesto rozdelíme na polovicu, vyvaľkáme na obrátenom plechu a upečieme dva pláty.
- Žĺtka vymiešame s cukrom a postupne zapracujeme orechy. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva.
- Nakoniec pridáme tuhý sneh z bielkov.
- Cesto upečieme na plechu, ktorý sme vystlali papierom na pečenie.
- Medzitým uvaríme puding zo zlatého klasu. Necháme vychladnúť.
- V miske vymiešame maslo s cukrom, postupne pridávame po lyžiciach vychladený puding.
- Pridáme rum pre chuť (alebo rumová aróma) a dobre vyšľaháme.
- Na jeden plát lístkového cesta natrieme polovicu plnky, prikryjeme ju orechovou piškótou, na ňu natrieme džem a druhú polovicu krému.
- Na vrch dáme druhý plát lístkového cesta. Vrch posypeme práškovým cukrom.
KOMENTÁRE K RECEPTU