Juhoslovanský krémový koláč

Recept Juhoslovanský krémový koláč

Pridal: barborka, 23.4.2015

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tento koláč je zaujímavý tým, že sa skladá z dvoch druhov cesta - piškótového a lístkového. Plnený je chutným pudingovým krémom a džemom, s ktorým určite nešetrite! :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: barborka, 23.4.2015

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

Lístkové cesto

Piškótové cesto:

5 ksvajce
200 gpráškový cukor
4 PLpolohrubá múka
80 gmleté orechy
1 balenieprášok do pečiva

Krém:

1/2 lmlieko
2 balenia zlatý klas
250 g (alebo maslo)palmarín
150 gpráškový cukor
1 balenie vanilkový cukor
0,2 dcl rum
(podľa chuti)džem

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Lístkové cesto rozdelíme na polovicu, vyvaľkáme na obrátenom plechu a upečieme dva pláty.
  2. Žĺtka vymiešame s cukrom a postupne zapracujeme orechy. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  3. Nakoniec pridáme tuhý sneh z bielkov.
  4. Cesto upečieme na plechu, ktorý sme vystlali papierom na pečenie.
  5. Medzitým uvaríme puding zo zlatého klasu. Necháme vychladnúť.
  6. V miske vymiešame maslo s cukrom, postupne pridávame po lyžiciach vychladený puding.
  7. Pridáme rum pre chuť (alebo rumová aróma) a dobre vyšľaháme.
  8. Na jeden plát lístkového cesta natrieme polovicu plnky, prikryjeme ju orechovou piškótou, na ňu natrieme džem a druhú polovicu krému.
  9. Na vrch dáme druhý plát lístkového cesta. Vrch posypeme práškovým cukrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť