Fotorecept | Toskánska fazuľová polievka

Fotorecept | Toskánska fazuľová polievka

Pridal: MadeWithLove, 11.4.2015

Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ako obvykle si na začiatku roka dám sľub, že budem jesť viac polievok a nakoniec to skončí tak, že v celom roku pripravím polievku asi 3 - 4 krát. Ak by som to mala skrátiť, nie som polievkový typ. Hoci si na nich pochutnám a mám ich naozaj rada, proste v mojich očiach sú strašne nudné. Občas však natrafím na niečo, čo ma zaujme. Dokonca môj manžel len tak nadhodil, že táto polievka by sa mohla u nás variť častejšie - čo ma úprimne potešilo a nabudilo. Takže priatelia, aj tento rok si sľubujem, že bude naozaj polievkový.

FOTKA OD VÁS

Pridal: MadeWithLove, 11.4.2015

Kategorie: Zeleninový vývar, Polievky

SUROVINY

2 PLolivový olej
1 ks (nakrájaná nadrobno)červená cibuľa
1 strúčik (nasekaný najemno)cesnak
1 ks (nakrájaná nadrobno)mrkva
2 ks (nakrájané nadrobno)zelerové stonky
400 g konzervakrájané paradajky
1 PLparadajkový pretlak
600 mlzeleninový vývar
2 x 400 g konzerva ( ja som použila barlotti a cannellini)fazuľa
75 g (malé cestoviny)cestoviny
soľ
čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Olej zohrejeme v hrnci a pridáme cibuľu. Dusíme cca 5 minút, pokiaľ trochu zmäkne.
  2. Pridáme cesnak, mrkvu a zelerové stonky. Necháme smažiť približne 5 minút.
  3. Pridáme rajčiny, paradajkový pretlak, vývar, soľ a čierne korenie.
  4. Privedieme k varu a stiahneme oheň na najmenší a necháme bublať 20 minút. (z času na čas premiešajte) alebo až pokiaľ bude zelenina hotová.
  5. Po 20-tich minútak polovicu polievky rozmixujte do hladka (či už normálnym mixérom alebo ponorným mixérom).
  6. Pridáme fazuľu a cestovinu.
  7. Pridáme 200 ml vody. Varíme až pokiaľ bude cestovina hotová.
   
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť