NajRecept.sk Polievky Zeleninový vývar Fotorecept | Toskánska fazuľová polievka
Fotorecept | Toskánska fazuľová polievka
Fotorecept | Toskánska fazuľová polievka
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
MadeWithLove    ·   11.4.2015

Fotorecept | Toskánska fazuľová polievka

Ako obvykle si na začiatku roka dám sľub, že budem jesť viac polievok a nakoniec to skončí tak, že v celom roku pripravím polievku asi 3 - 4 krát. Ak by som to mala skrátiť, nie som polievkový typ. Hoci si na nich pochutnám a mám ich naozaj rada, proste v mojich očiach sú strašne nudné. Občas však natrafím na niečo, čo ma zaujme. Dokonca môj manžel len tak nadhodil, že táto polievka by sa mohla u nás variť častejšie - čo ma úprimne potešilo a nabudilo. Takže priatelia, aj tento rok si sľubujem, že bude naozaj polievkový.

Suroviny
2 PL
olivový olej
1 ks (nakrájaná nadrobno)
červená cibuľa
1 strúčik (nasekaný najemno)
cesnak
1 ks (nakrájaná nadrobno)
mrkva
2 ks (nakrájané nadrobno)
zelerové stonky
400 g konzerva
krájané paradajky
1 PL
paradajkový pretlak
600 ml
zeleninový vývar
2 x 400 g konzerva ( ja som použila barlotti a cannellini)
fazuľa
75 g (malé cestoviny)
cestoviny
soľ
čierne korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Olej zohrejeme v hrnci a pridáme cibuľu. Dusíme cca 5 minút, pokiaľ trochu zmäkne.
  2. Pridáme cesnak, mrkvu a zelerové stonky. Necháme smažiť približne 5 minút.
  3. Pridáme rajčiny, paradajkový pretlak, vývar, soľ a čierne korenie.
  4. Privedieme k varu a stiahneme oheň na najmenší a necháme bublať 20 minút. (z času na čas premiešajte) alebo až pokiaľ bude zelenina hotová.
  5. Po 20-tich minútak polovicu polievky rozmixujte do hladka (či už normálnym mixérom alebo ponorným mixérom).
  6. Pridáme fazuľu a cestovinu.
  7. Pridáme 200 ml vody. Varíme až pokiaľ bude cestovina hotová.
   
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár