Fotorecept | Špenátový koláč s riccotou

Fotorecept | Špenátový koláč s riccotou

By 30. apríla 2015

Robila som ho po prvý krát - inšpirácia, ako inak internet 🙂
Chuťovo veľmi dobrý, šťavnatá plnka, chrumkavé cesto. Chutil teplý, ešte lepší bol za studena. Len vizuálne sa mi veľmi nevydaril. Lístkové cesto sa povykacovalo, poskrúcalo ako chcelo 🙂  Nabudúce  nakrájam na menšie časti, nebudú sa tak prevaľovať.






Ingredients

Instructions

  1. Do rajnice dáme mrazený špenát a pomaly ho dusíme, kým sa vyparí všetka voda.
  2. Vymiešame ricottu s balkánskym syrom (ten som rozmrvila v ruke) a pridáme vychladnutý špenát, vajce, lisovaný cesnak,  posolíme, pokoreníme.Fotorecept | Špenátový koláč s riccotou
  3. Lístkové cesto prepolíme a z každej polovice vyvaľkáme kruh. (napr. s priemerom 30 cm)
  4. Prvý dáme na pečiaci papier, posypeme ho strúhankou, uložíme špenátovo - syrovú plnku do stredu a do kruhu.Fotorecept | Špenátový koláč s riccotou
  5. Druhým kruhom prikryjeme, kraj navlhčíme a vidličkou spojíme.
  6. Do stredu dáme pohár a ostrým nožom nakrájame na kúsky od pohára ku krajom. Každý kúsok otočíme o 90 stupňov.Fotorecept | Špenátový koláč s riccotou

    Fotorecept | Špenátový koláč s riccotou

  7. Pečieme na 190 °C cca 30 minút do červena.Fotorecept | Špenátový koláč s riccotou
  8. Chutil veľmi dobre napriek povykrúcanému vzhľadu 🙂

Fotorecept | Špenátový koláč s riccotou

 

 

Print

klaura

Volám sa Laura ... zo všetkého najradšej sa venujem dvom činnostiam, a to vareniu a fotografovaniu ... ani sama neviem, čo mám radšej ... často spájam tieto dve záľuby do jednej ... a potom vznikajú moje fotorecepty ... :) srdečne vás uvítam na mojom blogu www.klaura-dnes.blogspot.sk.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *