Fotorecept | Špenátový koláč s riccotou

Fotorecept | Špenátový koláč s riccotou

Pridal: klaura, 30.4.2015

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Robila som ho po prvý krát - inšpirácia, ako inak internet :) Chuťovo veľmi dobrý, šťavnatá plnka, chrumkavé cesto. Chutil teplý, ešte lepší bol za studena. Len vizuálne sa mi veľmi nevydaril. Lístkové cesto sa povykacovalo, poskrúcalo ako chcelo :) Nabudúce nakrájam na menšie časti, nebudú sa tak prevaľovať.

FOTKA OD VÁS

Pridal: klaura, 30.4.2015

Kategorie:

SUROVINY

1 balenielístkové cesto
350 gmrazený špenát
350 gricotta
1 ksvajce
200 gbalkánsky syr
5 strúčikovcesnak
korenie
soľ
strúhanka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do rajnice dáme mrazený špenát a pomaly ho dusíme, kým sa vyparí všetka voda.
  2. Vymiešame ricottu s balkánskym syrom (ten som rozmrvila v ruke) a pridáme vychladnutý špenát, vajce, lisovaný cesnak,  posolíme, pokoreníme.
  3. Lístkové cesto prepolíme a z každej polovice vyvaľkáme kruh. (napr. s priemerom 30 cm)
  4. Prvý dáme na pečiaci papier, posypeme ho strúhankou, uložíme špenátovo - syrovú plnku do stredu a do kruhu.
  5. Druhým kruhom prikryjeme, kraj navlhčíme a vidličkou spojíme.
  6. Do stredu dáme pohár a ostrým nožom nakrájame na kúsky od pohára ku krajom. Každý kúsok otočíme o 90 stupňov.
  7. Pečieme na 190 °C cca 30 minút do červena.
  8. Chutil veľmi dobre napriek povykrúcanému vzhľadu :)
   
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť