Fotorecept | Riccota koláč

Fotorecept | Riccota koláč

Pridal: MadeWithLove, 12.4.2015

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Takéto koláče sú u nás doma veľmi obľúbené. Jednoduché a chutné. Nie nemám na mysli koláč, ktorý bude sedieť na stole 2 - 3 dni, ale koláč, ktorý sa zje hneď po upečení. A budete ľutovať, že ste neupiekli 2 kusy. Čo sa u nás doma stáva celkom často ak sa pečie nejaký cheesecake alebo talianský koláč s ricottou.

FOTKA OD VÁS

Pridal: MadeWithLove, 12.4.2015

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

5 kusovvajce
500 gricotta
150 gkrupicový cukor
3 PL (alebo múka)mleté mandle
z 2 kusov citrónová kôra
3 - 5 PLrum
štipkasoľ
na vymastenie formymaslo
na vysypanie formystrúhanka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Rúru si predhrejeme na 180 °C.
  2. Tortovú formu (25 cm) si namastíme maslom a vysypeme strúhankou.
  3. Žĺtky oddelíme od bielkov.
  4. K žĺtkom si pridáme ricottu a poriadne premiešame.
  5. Pridáme cukor, mandle (alebo múku), citrónovú kôru, rum a soľ. Všetko poriadne vymiešame.
  6. V ďalšej miske si vyšľaháme bielky do tuha a opatrne primiešame k žĺtkam.
  7. Premiešame a nalejeme do pripravenej tortovej formy.
  8. Dáme piecť na 40 minút.
  9. Po vytiahnutí necháme vychladnúť.
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť