Fotorecept | Pomarančové želé s kardamónom a granátovým jablkom

Fotorecept | Pomarančové želé s kardamónom a granátovým jablkom

Pridal: MadeWithLove, 7.4.2015

Kategorie: Dezerty, Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Moja predošlá skúsenosť so želatínou nebola bohvieaká - nikdy mi nestuhla (používala som vždy iba práškovú) a tak som si povedala, že vyskúšam šťastie s plátkovou a podarilo sa. Navyše toto želé je bombastické. Vynikajúca aromatická príchuť. Niečo takétom som ešte nikdy nejedla a musím povedať, že toto želé na mňa veľmi zapôsobilo.

FOTKA OD VÁS

Pridal: MadeWithLove, 7.4.2015

Kategorie: Dezerty, Chuťovky

SUROVINY

6 - 7 kusov (dokopy by mali dať 750 ml šťavy)pomaranč
50 gkrupicový cukor
2 ksgranátové jablko
1 kscitrón
6 kskardamón
5 plátkovželatína

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Odkrojíme zopár prúžkov z pomaranča a citrónov.
  2. Odšťavíme si pomaranče, granátové jablká a citrón.
  3. Šťavy dáme do hrnca a pridáme cukor spolu s kardamónom (kardamón trošku rozpučíme nožom a do hrnca pridáme aj semienka, ktoré nám z nich vypadli).
  4. Šťavy si zohrejeme na najnižšom ohni a zohrejeme (po okrajoch hrnca by nám šťava mala bublať. Šťavu nesmieme priviesť k varu)
  5. Vypneme oheň a necháme stáť 15 minút.
  6. Po 10-tich minútach si pripravíme želatínu a to tak, že si želatínové plátky namočíme do studenej vody a necháme napučať.
  7. Šťavu si precedíme a kardamón odložíme.
  8. Želatínu po vytiahnutí z vody trošku stlačíme aby sme sa zbavili prebytočnej vody.
  9. Pridáme do teplej šťavy (pozor nesmie byť horúca/vriaca inak vám to nestuhne). Premiešame. Želatína sa takmer okamžite rozpustí.
  10. Šťavu rozdelíme do pohárikov. Ja som si potom do každého porárika pridala kardamón, ktorý som si predtým odložila, čím sa zvýraznila chuť.
  11. Uložíme do chladničky a necháme stuhnúť aspoň 4 - 5 hodín.
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť