Fotorecept | Pomarančové želé s kardamónom a granátovým jablkom

Pridal: MadeWithLove, 7.4.2015
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Moja predošlá skúsenosť so želatínou nebola bohvieaká - nikdy mi nestuhla (používala som vždy iba práškovú) a tak som si povedala, že vyskúšam šťastie s plátkovou a podarilo sa. Navyše toto želé je bombastické. Vynikajúca aromatická príchuť. Niečo takétom som ešte nikdy nejedla a musím povedať, že toto želé na mňa veľmi zapôsobilo.
FOTKA OD VÁS
Pridal: MadeWithLove, 7.4.2015
SUROVINY
6 - 7 kusov (dokopy by mali dať 750 ml šťavy)pomaranč
50 gkrupicový cukor
2 ksgranátové jablko
1 kscitrón
6 kskardamón
5 plátkovželatína
- Vypneme oheň a necháme stáť 15 minút.
- Pridáme do teplej šťavy (pozor nesmie byť horúca/vriaca inak vám to nestuhne). Premiešame. Želatína sa takmer okamžite rozpustí.
- Šťavu rozdelíme do pohárikov. Ja som si potom do každého porárika pridala kardamón, ktorý som si predtým odložila, čím sa zvýraznila chuť.
- Uložíme do chladničky a necháme stuhnúť aspoň 4 - 5 hodín.
KOMENTÁRE K RECEPTU