Fotorecept| Kakaový perník s cuketou
Týmto zeleninovým koláčom začínam úplne prepadať. Najskôr som začala zľahka- mrkvou. Tie mi prídu najviac autentické a "vhodné" teraz na jar a Veľkú Noc. Jednu tortu pre vás aj chystám. Pozerala som aj na koláče s červenou repou, ale keď ja mám proste blok ešte zo škôlky. Minule som sa s nechuťou voči tejto určite zdravej a pre ostatných aj chutnej zelenine postavila čelom, že ju idem zjesť a vychutnať si ju, ale proste som to nedala. Nakoniec mi ostala do koláča cuketa a s ňou je to paráda. Napríklad aj v takejto podobe. "Šetrila" som si cuketu pôvodne na gril, ale potom som našla na webe tento recept, a moje zámery s ňou boli jasné. Ak sa preto chcete v kuchyni trochu odviazať, vyskúšajte. V konečnom dôsledku rozdiel s klasickým perníkom ani nezbadáte.
SUROVINY
- Sypkú zmes som riadne premiešala a striedavo som pridávala do vajíčkového základu- pár lyžíc sypkej zmesi a pár lyžíc nastrúhanej cukety.
- Vo vodnom kúpeli (hrniec s vriacou vodou, na ktorom je položená ohňuvzdorná miska, ktorá sa nedotýka vriacej vody) som nechala rozpustiť čokoládu a po lyžičkách som pridávala sladkú smotanu a spolu som miešala, kým sa obe zmesi nespojili do hladkej polevy.