NajRecept.sk Dezerty Fotorecept| Bratislavské rezy
Fotorecept| Bratislavské rezy
Fotorecept| Bratislavské rezy
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
klaura    ·   19.4.2015

Fotorecept| Bratislavské rezy

Je po Veľkej noci, znova nám začne kolotoč všedných dní. Meteorológovia predpovedajú konečne oteplenie, tak nás to bude viac ťahať von, do prírody. Hlavne cez víkend. Ale hádam to nebude brániť tomu, aby ste si upiekli tento skvelý zákusok.

Suroviny
8 ks
vajce
8 PL
kryštálový cukor
8 PL
polohrubá múka
1 balenie
prášok do pečiva

Na plnku:

3 ks
žĺtok
3 PL
práškový cukor
(alebo vanilkový puding) 1 balenie
zlatý klas
200 ml
mlieko
250 g
maslo

Na sirup:

100 g
kryštálový cukor
150 ml
voda
1 dcl (nemusí byť)
rum

Ďalej:

150 g
čokoláda
60 g
Hera
džem
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, po jednom pridávame žĺtka, cukor a po lyžiciach zľahka zamiešame polohrubú múku s prdopečom.
  2. Cesto rozdelíme na dva plechy.
  3. Upečieme piškóty.
  4. Z vody a cukru uvaríme sladký sirup a po vychladnutí pridáme rum. Kto nesmie alkohol, tak to môže byť aj bez neho.
  5. Jednu piškótu potrieme čokoládovou polevou, necháme ju stuhnúť, prevrátime a natrieme džem.
  6. Prikryjeme druhou piškótou a tú polievame vychladnutým sirupom.
  7. Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustú kašu.
  8. Žĺtky s práškovým cukrom šľaháme nad parou do zhustnutia.
  9. Vyľahané žĺtky vylejeme do teplého pudingu. Obe hmoty zmiešame.
  10. Po vychladnutí zmiešame s maslom alebo Herou a dobre vyšľaháme.
  11. Plnku natrieme na piškótový základ.
  12. Nakoniec celý zákusok polejeme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť do druhého dňa.
  13. Na polevu som zmiešala 150 g čokolády na varenie a 60 g Cery.
Krájať sa dá len horúcim nožom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár