Fotorecept| Bratislavské rezy
Je po Veľkej noci, znova nám začne kolotoč všedných dní. Meteorológovia predpovedajú konečne oteplenie, tak nás to bude viac ťahať von, do prírody. Hlavne cez víkend. Ale hádam to nebude brániť tomu, aby ste si upiekli tento skvelý zákusok.
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
8 ksvajce
8 PLkryštálový cukor
8 PLpolohrubá múka
1 balenie prášok do pečiva
Na plnku:
3 ksžĺtok
3 PLpráškový cukor
(alebo vanilkový puding) 1 baleniezlatý klas
200 mlmlieko
250 gmaslo
Na sirup:
100 gkryštálový cukor
150 mlvoda
1 dcl (nemusí byť)rum
Ďalej:
150 gčokoláda
60 gHera
džem
- Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, po jednom pridávame žĺtka, cukor a po lyžiciach zľahka zamiešame polohrubú múku s prdopečom.
- Po vychladnutí zmiešame s maslom alebo Herou a dobre vyšľaháme.
- Na polevu som zmiešala 150 g čokolády na varenie a 60 g Cery.
KOMENTÁRE K RECEPTU