Fotorecept| Bratislavské rezy

Fotorecept| Bratislavské rezy

Pridal: klaura, 19.4.2015

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Je po Veľkej noci, znova nám začne kolotoč všedných dní. Meteorológovia predpovedajú konečne oteplenie, tak nás to bude viac ťahať von, do prírody. Hlavne cez víkend. Ale hádam to nebude brániť tomu, aby ste si upiekli tento skvelý zákusok.

FOTKA OD VÁS

Pridal: klaura, 19.4.2015

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

8 ksvajce
8 PLkryštálový cukor
8 PLpolohrubá múka
1 balenie prášok do pečiva

Na plnku:

3 ksžĺtok
3 PLpráškový cukor
(alebo vanilkový puding) 1 baleniezlatý klas
200 mlmlieko
250 gmaslo

Na sirup:

100 gkryštálový cukor
150 mlvoda
1 dcl (nemusí byť)rum

Ďalej:

150 gčokoláda
60 gHera
džem

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, po jednom pridávame žĺtka, cukor a po lyžiciach zľahka zamiešame polohrubú múku s prdopečom.
  2. Cesto rozdelíme na dva plechy.
  3. Upečieme piškóty.
  4. Z vody a cukru uvaríme sladký sirup a po vychladnutí pridáme rum. Kto nesmie alkohol, tak to môže byť aj bez neho.
  5. Jednu piškótu potrieme čokoládovou polevou, necháme ju stuhnúť, prevrátime a natrieme džem.
  6. Prikryjeme druhou piškótou a tú polievame vychladnutým sirupom.
  7. Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustú kašu.
  8. Žĺtky s práškovým cukrom šľaháme nad parou do zhustnutia.
  9. Vyľahané žĺtky vylejeme do teplého pudingu. Obe hmoty zmiešame.
  10. Po vychladnutí zmiešame s maslom alebo Herou a dobre vyšľaháme.
  11. Plnku natrieme na piškótový základ.
  12. Nakoniec celý zákusok polejeme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť do druhého dňa.
  13. Na polevu som zmiešala 150 g čokolády na varenie a 60 g Cery.
Krájať sa dá len horúcim nožom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť