Čokoládový pudingový koláč s višňami
Tento koláč by som nazvala najskôr dlho sľubovaným narodeninovým darom. Povinností je v poslednom čase akosi priveľa a času menej ako by človek potreboval, hlavne na svoje voľnočasové aktivity ako napríklad u mňa pečenie. Je to malý únik pred všetkým, kedy sa zabarikádujem medzi múkou, plechom na pečenie a kuchynským robotom. Pustím pomedzi zvuk šľahača obľúbenú hudbu a celú svoju sústredenosť venujem len tomu, aby sa suroviny spolu dostatočne spojili, rúra piekla tak ako si predstavujem a nakoniec povstal výsledok jedlého formátu. Späť však k tomuto čokoládovému pudingáču. Jeho chuť je naozaj skvelá (podľa slov priateľových kolegov v office). Čo je však podstatné - chutil hlavnému aktérovi, pre ktorého bol určený. Trochu ma to aj prekvapilo, keďže toto bol čistý experiment na základe inšpirácie v tomto recepte na Piškótový krémovník s ovocím. Zlatý klas spolu s jahodami chýbali, nahradila som ich preto čokoládovým pudingom Dr. Oetker a višňovým kompótom. Ak vám teda doma chýbajú niektoré suroviny, nebojte sa ich zameniť podľa svojej chuti. Budem rada keď budete piecť tento koláčik a potešíte ma ak mi napíšete ako sa vám vydaril. Môžete pridať aj fotku :)
SUROVINY
- Z mlieka, cukru a pudigového prášku uvaríme hustý čokoládový puding.
- Do horúceho pudingu zapracujeme miešaním 3 kocky horkej čokolády (netreba viac, ja som dala najmä pre zvýraznenie chuti).
- Lístkové cesto rozdelíme na tri časti a na pomúčenej doske vyvaľkáme na veľkosť okrúhlej formy.
- Prvý plát položíme na suchú formu, uložíme piškóty a zalejeme pudingom.
- Do pudingu povtláčame scedené višne z kompótu a prikryjeme druhým vyvaľkaným plátom cesta. Zopakujeme postup s piškótami, pudingom a ovocím. Na vrch uložíme posledný plát cesta.
- Do vyhriatej rúry na teplotu 250 °C vložíme plech a pečieme 7-8 minút.
- Teplotu znížime na 180 - 200 °C a dopečieme 15 - 20 minút.
- Hotový koláč necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.