Čokoládovo-mätový fondant s nakladanými višňami

Pridal: Love.muffin, 22.4.2015
Kategorie: Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Tento koláčik má bohatú čokoládovú chuť, konzistenciou pripomína fondán, je akoby šťavou nasiaknutý. Nakladané višne v sladkom likéry, ktoré sú ukryté vo vnútri koláča ho robia vášnivým. A jemná pepermintová príchuť mu ešte pridáva na tajomnosti. Ideálny dezert na Valentínksu večeru pre dvoch. Ingrediencie sú na 4 formičky s priemerom 8-9 cm
FOTKA OD VÁS
Pridal: Love.muffin, 22.4.2015
Kategorie: Dezerty
SUROVINY
40 g (kvalitná, tmavá s obsahom kakaa aspoň 70 )%čokoláda
40 g (kvalitná, tmavá s pepermintom)čokoláda
2 ks (veľké)vajce
3 PLhnedý cukor
3 PLhladká múka
100 mlplnotučné mlieko
4 PLmaslo
400 g (nakladané, stačí ak máte domáce zavárané višne, ktoré na noc namočíte do rumu či bourbonu)višne
- Všetku čokoládu nalámeme, rozpustíme s maslom nad parou a necháme vychladiť.
- V menšej miske zmiešame spolu 1 vajce, 1 lyžicu cukru, 1 lyžicu múky a mlieko.
- Vo väčšej miske vyšľaháme do penista druhé vajce so zvyškom cukru.
- Potom zašľaháme aj zvyšok múky.
- Postupne vmiešavame roztopenú čokoládu a prvú zmes, kým nám vznikne hladké cesto.
- Rúru predhrejeme na 180°. Formičky vymastíme maslom.
- Višne scedíme a zopár ich uložíme na dno formičiek.
- Na ne nalejeme cesto a pár krát buchneme formičkami o stôl aby sa uvoľnili bublinky.
- Pečieme asi len 18-20 minút aby sa cesto príliš nevysušilo.
- Necháme vychladiť a pred podávaním môžeme koláčik poliať trochou šťavy z višní.
KOMENTÁRE K RECEPTU