NajRecept.sk Dezerty Čokoládovo-mätový fondant s nakladanými višňami
Čokoládovo-mätový fondant s nakladanými višňami
Recept Čokoládovo-mätový fondant s nakladanými višňami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Love.muffin    ·   22.4.2015

Čokoládovo-mätový fondant s nakladanými višňami

Tento koláčik má bohatú čokoládovú chuť, konzistenciou pripomína fondán, je akoby šťavou nasiaknutý. Nakladané višne v sladkom likéry, ktoré sú ukryté vo vnútri koláča ho robia vášnivým. A jemná pepermintová príchuť mu ešte pridáva na tajomnosti. Ideálny dezert na Valentínksu večeru pre dvoch. Ingrediencie sú na 4 formičky s priemerom 8-9 cm

Suroviny
40 g (kvalitná, tmavá s obsahom kakaa aspoň 70
)%čokoláda
40 g (kvalitná, tmavá s pepermintom)
čokoláda
2 ks (veľké)
vajce
3 PL
hnedý cukor
3 PL
hladká múka
100 ml
plnotučné mlieko
4 PL
maslo
400 g (nakladané, stačí ak máte domáce zavárané višne, ktoré na noc namočíte do rumu či bourbonu)
višne
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Všetku čokoládu nalámeme, rozpustíme s maslom nad parou a necháme vychladiť.
  2. V menšej miske zmiešame spolu 1 vajce, 1 lyžicu cukru, 1 lyžicu múky a mlieko.
  3. Vo väčšej miske vyšľaháme do penista druhé vajce so zvyškom cukru.
  4. Potom zašľaháme aj zvyšok múky.
  5. Postupne vmiešavame roztopenú čokoládu a prvú zmes, kým nám vznikne hladké cesto.
  6. Rúru predhrejeme na 180°. Formičky vymastíme maslom.
  7. Višne scedíme a zopár ich uložíme na dno formičiek.
  8. Na ne nalejeme cesto a pár krát buchneme formičkami o stôl aby sa uvoľnili bublinky.
  9. Pečieme asi len 18-20 minút aby sa cesto príliš nevysušilo.
  10. Necháme vychladiť a pred podávaním môžeme koláčik poliať trochou šťavy z višní.
Najlepšie sa baští od stredu :) Ja som koláčiky osobitne ozdobila pre návštevu, také trojité rande. Môžete na koláčik nakresliť či napísať osobné venovanie či vaše vyznanie. Na zdobenie som použila farebné trubičky od Dr.oetker.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár