Čokoládovo-mandľová torta (bez múky)

Recept Čokoládovo-mandľová torta (bez múky)

Pridal: Andrea Mackova, 17.4.2015

Kategorie: Torty, Zdravé recepty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Výborná, výborná, výborná. Som touto tortou nadšená. Jednoduchá na prípravu, na vzhľad, ale bohatá na chuť. Mandle v spojení s čokoládou je božská kombinácia. Torta mi pripomína brownie. Je vláčna, nádherne čokoládová. Pri jedení máte pocit akoby ste jedli tortu s tým najlepším čokoládovým krémom. Torta sa pri pečení nesmie vysušiť a má vo vnútri ostať vláčna. Navyše je bez múky, bez krému a použitím hnedého cukru ju zaraďujem do kategórie tých ,,menej kalorických". Aspoň trochu zmierňujem svoje výčitky svedomia pri jej konzumácii :) Rozpis je pre 20 cm tortovú formu.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Andrea Mackova, 17.4.2015

Kategorie: Torty, Zdravé recepty

SUROVINY

200 g (kvalitná, s obsahom kaka min. 75 )%horká čokoláda
150 gmaslo
200 g (mleté, bez šupky)mandle
100 ghnedý cukor
5 ksvajce

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Čokoládu s maslom za občasného premiešania rozpustíme nad parou.
  2. Odstavíme z ohňa, ale misku ponecháme nad parou.
  3. Dno tortovej formy vyložíme papierom na pečenie.
  4. Vajcia našľaháme s cukrom.
  5. Šľaháme na najvyšších otáčkach, kám sa cukor nerozpustí, vajcia zosvetlejú a sú našľahané do peny.
  6. Pridáme jemne zomleté mandle. Premiešame.
  7. Za stáleho šľahania pridáme po častiach čokoládu a šľaháme, kým sa hmoty spoja.
  8. Vylejeme do pripravenej tortovej formy a pečieme 5 min. pri 180 °C a potom znížime teplotu na 170 °C a pečieme ešte 20-25 min. Tortu zbytočne nevysúšame, má ostať v prostriedku vláčna ako brownie.
  9. Necháme vo forme do úplného vychladnutia.
  10. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
  11. Ja som posypala sitkom cez háčkovanú dečku.
Dobrú chuť! :)
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť