Čokoládovo-mandľová torta (bez múky)

Pridal: Andrea Mackova, 17.4.2015
Kategorie: Torty, Zdravé recepty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Výborná, výborná, výborná. Som touto tortou nadšená. Jednoduchá na prípravu, na vzhľad, ale bohatá na chuť. Mandle v spojení s čokoládou je božská kombinácia. Torta mi pripomína brownie. Je vláčna, nádherne čokoládová. Pri jedení máte pocit akoby ste jedli tortu s tým najlepším čokoládovým krémom. Torta sa pri pečení nesmie vysušiť a má vo vnútri ostať vláčna. Navyše je bez múky, bez krému a použitím hnedého cukru ju zaraďujem do kategórie tých ,,menej kalorických". Aspoň trochu zmierňujem svoje výčitky svedomia pri jej konzumácii :) Rozpis je pre 20 cm tortovú formu.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Andrea Mackova, 17.4.2015
Kategorie: Torty, Zdravé recepty
SUROVINY
200 g (kvalitná, s obsahom kaka min. 75 )%horká čokoláda
150 gmaslo
200 g (mleté, bez šupky)mandle
100 ghnedý cukor
5 ksvajce
- Čokoládu s maslom za občasného premiešania rozpustíme nad parou.
- Odstavíme z ohňa, ale misku ponecháme nad parou.
- Dno tortovej formy vyložíme papierom na pečenie.
- Vajcia našľaháme s cukrom.
- Šľaháme na najvyšších otáčkach, kám sa cukor nerozpustí, vajcia zosvetlejú a sú našľahané do peny.
- Pridáme jemne zomleté mandle. Premiešame.
- Za stáleho šľahania pridáme po častiach čokoládu a šľaháme, kým sa hmoty spoja.
- Vylejeme do pripravenej tortovej formy a pečieme 5 min. pri 180 °C a potom znížime teplotu na 170 °C a pečieme ešte 20-25 min. Tortu zbytočne nevysúšame, má ostať v prostriedku vláčna ako brownie.
- Necháme vo forme do úplného vychladnutia.
- Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
- Ja som posypala sitkom cez háčkovanú dečku.
KOMENTÁRE K RECEPTU