Čokoládové dukátiky

Pridal: Just Delicious, 27.4.2015
Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Vianoce
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Suroviny sú na približne 32 kúskov.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Just Delicious, 27.4.2015
Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Vianoce
SUROVINY
180 ghladká múka
1 balenieprášok do pečiva
140 g (zmäknuté)maslo
2 kusyžĺtok
70 gpráškový cukor
2 PLholandské kakao
50 g (mleté)mandle
50 g (nasekané)mandle
Plnka:
100 ghorká čokoláda
15 gmaslo
2 PL (alebo smotana)mlieko
- Do hlbšej misky preosejeme múku, kakao a prášok do pečiva.
- Pridáme 50g mletých mandlí, cukor, 2 žĺtky, pokrájané mäkké maslo a vypracujeme cesto.
- Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme ho asi hodinu odležať v chladničke, ale kľudne môžeme počkať aj do druhého dňa.
- Z cesta si vždy kúsok odrežeme, vytvarujeme valček, ktorý pokrájame na rovnaké kúsky.
- Každý kúsok rukami zaoblíme do tvaru malej guľôčky a obalíme v nasekaných mandliach. Guľky pokladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Do každej guľôčky spravíme druhým koncom varechy jamku. Koniec varechy „namočte“ do hladkej múky, aby sa cesto nelepilo.
- Koláčiky pečieme v rozohriatej rúre na 180 °C cca 15 minút.
- Vo vodnom kúpeli rozpustíme nalámanú horkú čokoládu s maslom a mliekom.
- Upečené a vychladnuté koláčiky naplníme pomocou malej lyžičky rozpustenou čokoládou a dáme stuhnúť na chladné miesto.
- Koláčiky sú najlepšie až o pár dní, preto je potrebné piecť ich v časovom predstihu.
KOMENTÁRE K RECEPTU