Čokoládové dukátiky

Recept Čokoládové dukátiky

Pridal: Just Delicious, 27.4.2015

Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Vianoce

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Suroviny sú na približne 32 kúskov.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Just Delicious, 27.4.2015

Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Vianoce

SUROVINY

180 ghladká múka
1 balenieprášok do pečiva
140 g (zmäknuté)maslo
2 kusyžĺtok
70 gpráškový cukor
2 PLholandské kakao
50 g (mleté)mandle
50 g (nasekané)mandle

Plnka:

100 ghorká čokoláda
15 gmaslo
2 PL (alebo smotana)mlieko

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do hlbšej misky preosejeme múku, kakao a prášok do pečiva.
  2. Pridáme 50g mletých mandlí, cukor, 2 žĺtky, pokrájané mäkké maslo a vypracujeme cesto.
  3. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme ho asi hodinu odležať v chladničke, ale kľudne môžeme počkať aj do druhého dňa.
  4. Z cesta si vždy kúsok odrežeme, vytvarujeme valček, ktorý pokrájame na rovnaké kúsky.
  5. Každý kúsok rukami zaoblíme do tvaru malej guľôčky a obalíme v nasekaných mandliach. Guľky pokladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  6. Do každej guľôčky spravíme druhým koncom varechy jamku. Koniec varechy „namočte“ do hladkej múky, aby sa cesto nelepilo.
  7. Koláčiky pečieme v rozohriatej rúre na 180 °C cca 15 minút.
  8. Vo vodnom kúpeli rozpustíme nalámanú horkú čokoládu s maslom a mliekom.
  9. Upečené a vychladnuté koláčiky naplníme pomocou malej lyžičky rozpustenou čokoládou a dáme stuhnúť na chladné miesto.
  10. Koláčiky sú najlepšie až o pár dní, preto je potrebné piecť ich v časovom predstihu.
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť