NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Čokoládové dukátiky
Čokoládové dukátiky
Recept Čokoládové dukátiky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Just Delicious    ·   27.4.2015

Čokoládové dukátiky

Suroviny sú na približne 32 kúskov.

Suroviny
180 g
hladká múka
1 balenie
prášok do pečiva
140 g (zmäknuté)
maslo
2 kusy
žĺtok
70 g
práškový cukor
2 PL
holandské kakao
50 g (mleté)
mandle
50 g (nasekané)
mandle

Plnka:

100 g
horká čokoláda
15 g
maslo
2 PL (alebo smotana)
mlieko
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Do hlbšej misky preosejeme múku, kakao a prášok do pečiva.
  2. Pridáme 50g mletých mandlí, cukor, 2 žĺtky, pokrájané mäkké maslo a vypracujeme cesto.
  3. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme ho asi hodinu odležať v chladničke, ale kľudne môžeme počkať aj do druhého dňa.
  4. Z cesta si vždy kúsok odrežeme, vytvarujeme valček, ktorý pokrájame na rovnaké kúsky.
  5. Každý kúsok rukami zaoblíme do tvaru malej guľôčky a obalíme v nasekaných mandliach. Guľky pokladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  6. Do každej guľôčky spravíme druhým koncom varechy jamku. Koniec varechy „namočte“ do hladkej múky, aby sa cesto nelepilo.
  7. Koláčiky pečieme v rozohriatej rúre na 180 °C cca 15 minút.
  8. Vo vodnom kúpeli rozpustíme nalámanú horkú čokoládu s maslom a mliekom.
  9. Upečené a vychladnuté koláčiky naplníme pomocou malej lyžičky rozpustenou čokoládou a dáme stuhnúť na chladné miesto.
  10. Koláčiky sú najlepšie až o pár dní, preto je potrebné piecť ich v časovom predstihu.
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár