Bublanina s makom a jahodami

Recept Bublanina s makom a jahodami

Pridal: moj sladky svet, 28.4.2015

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Suroviny sú na plech s rozmermi 20 x 30 cm.

FOTKA OD VÁS

Pridal: moj sladky svet, 28.4.2015

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

4 ksvajce
140 gpráškový cukor
160 gpolohrubá múka
60 mlolej
60 mlmlieko
1 balenieprášok do pečiva
jahody

Maková plnka:

100 gmak
1 PLpráškový cukor
50 mlmlieko

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mak zmiešame s cukrom, zalejeme mliekom a krátko sparíme na miernom ohni za stáleho miešania.
  2. Oddelíme bielka a žĺtka a vyšľaháme sneh.
  3. Prišľaháme cukor, potom žĺtka - dobre prešľaháme.
  4. Varechou striedavo primiešame múku s práškom do pečiva, olej a mlieko.
  5. Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie, posypeme makovou plnkou a poukladáme nakrájané jahody.
  6. Pečieme pri 180 °C
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť