Bezlepkové škoricové muffiny

Pridal: Zuzka, 20.4.2015
Kategorie: Muffiny a Cupcakes, Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Normálne ma to bezlepkové vegan pečenie začína baviť. Je to trochu alchýmia, trochu napätia a napokon radosť z dobre odvedenej práce :). Podarili sa mi skvelé škoricové muffiny, ktoré však môžete prispôsobiť svojej chuti a pridať do nich napríklad nakrájané jabĺčko či hrušku.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Zuzka, 20.4.2015
Kategorie: Muffiny a Cupcakes, Dezerty
SUROVINY
300 ml (ja som použila ryžovo - mandľové)mlieko rastlinné
35 gvločky ryžové
165 g (ryžová)múka celozrnná
70 gmúka teffova
70 gkukuričný škrob
1 ČLpsyllia
1ks (bezfosfátový)prášok do pečiva
štipkasoľ
100 gcukor trstinový
1 PLmelasa
1 ksjablko
šťava z jedného pomaranča
100 mlolej rastlinný
1 ČLškorica mletá
dreň z jedného vanilkového lusku
na ozdobeniemandle
- Jablko ošúpeme, nakrájame na kocky, dáme do hrnca.
- Pridáme pomarančovú šťavu a prikryté dusíme (občas premiešame) až do úplného vyparenia tekutiny a zhustnutia.
- Necháme vychladnúť.
- Mliekom zalejeme vločky.
- V druhej miske zmiešame múky, škrob, psyllium, PDP, vanilku, škoricu a soľ.
- Ku namočeným vločkám pridáme cukor, melasu, jablkové pyré, olej a dobre premiešame.
- Nakoniec do tekutej zmesi vsypeme suchú zmes a dobre premiešame.
- Cesto vlejeme do muffinového plechu vyloženého košíčkami alebo papierom na pečenie, posypeme plátkami mandlí a pečieme 20 - 25 minút vo vopred vyhriatej rúre na 200 °C.
KOMENTÁRE K RECEPTU