Bezlepkové škoricové muffiny

Recept Bezlepkové škoricové muffiny

Pridal: Zuzka, 20.4.2015

Kategorie: Muffiny a Cupcakes, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Normálne ma to bezlepkové vegan pečenie začína baviť. Je to trochu alchýmia, trochu napätia a napokon radosť z dobre odvedenej práce :). Podarili sa mi skvelé škoricové muffiny, ktoré však môžete prispôsobiť svojej chuti a pridať do nich napríklad nakrájané jabĺčko či hrušku.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Zuzka, 20.4.2015

Kategorie: Muffiny a Cupcakes, Dezerty

SUROVINY

300 ml (ja som použila ryžovo - mandľové)mlieko rastlinné
35 gvločky ryžové
165 g (ryžová)múka celozrnná
70 gmúka teffova
70 gkukuričný škrob
1 ČLpsyllia
1ks (bezfosfátový)prášok do pečiva
štipkasoľ
100 gcukor trstinový
1 PLmelasa
1 ksjablko
šťava z jedného pomaranča
100 mlolej rastlinný
1 ČLškorica mletá
dreň z jedného vanilkového lusku
na ozdobeniemandle

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Jablko ošúpeme, nakrájame na kocky, dáme do hrnca.
  2. Pridáme pomarančovú šťavu a prikryté dusíme (občas premiešame) až do úplného vyparenia tekutiny a zhustnutia.
  3. Necháme vychladnúť.
  4. Mliekom zalejeme vločky.
  5. V druhej miske zmiešame múky, škrob, psyllium, PDP, vanilku, škoricu a soľ.
  6. Ku namočeným vločkám pridáme cukor, melasu, jablkové pyré, olej a dobre premiešame.
  7. Nakoniec do tekutej zmesi vsypeme suchú zmes a dobre premiešame.
  8. Cesto vlejeme do muffinového plechu vyloženého košíčkami alebo papierom na pečenie, posypeme plátkami mandlí a pečieme 20 - 25 minút vo vopred vyhriatej rúre na 200 °C.
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť