Bezlepkové škoricové muffiny

Bezlepkové škoricové muffiny

By 20. apríla 2015

Normálne ma to bezlepkové vegan pečenie začína baviť. Je to trochu alchýmia, trochu napätia a napokon radosť z dobre odvedenej práce :). Podarili sa mi skvelé škoricové muffiny, ktoré však môžete prispôsobiť svojej chuti a pridať do nich napríklad nakrájané jabĺčko či hrušku.

Ingredients

Instructions

  1. Jablko ošúpeme, nakrájame na kocky, dáme do hrnca.
  2. Pridáme pomarančovú šťavu a prikryté dusíme (občas premiešame) až do úplného vyparenia tekutiny a zhustnutia.
  3. Necháme vychladnúť.
  4. Mliekom zalejeme vločky.
  5. V druhej miske zmiešame múky, škrob, psyllium, PDP, vanilku, škoricu a soľ.
  6. Ku namočeným vločkám pridáme cukor, melasu, jablkové pyré, olej a dobre premiešame.
  7. Nakoniec do tekutej zmesi vsypeme suchú zmes a dobre premiešame.
  8. Cesto vlejeme do muffinového plechu vyloženého košíčkami alebo papierom na pečenie, posypeme plátkami mandlí a pečieme 20 - 25 minút vo vopred vyhriatej rúre na 200 °C.

Bezlepkové škoricové muffiny
Bezlepkové škoricové muffiny
Bezlepkové škoricové muffiny

 

Print

Môj blog: www.foodependence.blogspot.sk


Kontakt na mňa: blog.foodependence@gmail.com

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *