NajRecept.sk Dezerty Muffiny a Cupcakes Bezlepkové škoricové muffiny
Bezlepkové škoricové muffiny
Recept Bezlepkové škoricové muffiny
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Zuzka    ·   20.4.2015

Bezlepkové škoricové muffiny

Normálne ma to bezlepkové vegan pečenie začína baviť. Je to trochu alchýmia, trochu napätia a napokon radosť z dobre odvedenej práce :). Podarili sa mi skvelé škoricové muffiny, ktoré však môžete prispôsobiť svojej chuti a pridať do nich napríklad nakrájané jabĺčko či hrušku.

Suroviny
300 ml (ja som použila ryžovo - mandľové)
mlieko rastlinné
35 g
vločky ryžové
165 g (ryžová)
múka celozrnná
70 g
múka teffova
70 g
kukuričný škrob
1 ČL
psyllia
1ks (bezfosfátový)
prášok do pečiva
štipka
soľ
100 g
cukor trstinový
1 PL
melasa
1 ks
jablko
šťava z jedného pomaranča
100 ml
olej rastlinný
1 ČL
škorica mletá
dreň z jedného vanilkového lusku
na ozdobenie
mandle
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Jablko ošúpeme, nakrájame na kocky, dáme do hrnca.
  2. Pridáme pomarančovú šťavu a prikryté dusíme (občas premiešame) až do úplného vyparenia tekutiny a zhustnutia.
  3. Necháme vychladnúť.
  4. Mliekom zalejeme vločky.
  5. V druhej miske zmiešame múky, škrob, psyllium, PDP, vanilku, škoricu a soľ.
  6. Ku namočeným vločkám pridáme cukor, melasu, jablkové pyré, olej a dobre premiešame.
  7. Nakoniec do tekutej zmesi vsypeme suchú zmes a dobre premiešame.
  8. Cesto vlejeme do muffinového plechu vyloženého košíčkami alebo papierom na pečenie, posypeme plátkami mandlí a pečieme 20 - 25 minút vo vopred vyhriatej rúre na 200 °C.
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár