Veľkonočné plnené vajíčka

Pridal: adkas-tastyfood, 21.3.2015
Kategorie: Chuťovky, Veľká Noc, Sviatočné pečenie
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Z detstva si pamätám, že uvarené vajíčka od nepamäti boli u nás ako doplnok k iným tradičným veľkonočným dobrotám. Samozrejme boli to jednoduché uvarené vajíčka natvrdo a pokrájané na mesiačiky, prípadne kolieska. Ja sa snažím každý rok vniesť do ich prípravy niečo nové, netradičné. Mojou snahou je, aby to v prvom rade chutilo a samozrejme musí to aj dobre vyzerať. Ozdobila som ich rôzne, aby som vniesla k zelenkavej plnke vajíčok trochu farby. Tento rok to bolo totiž avokádo, ktoré som s vajíčkami kombinovala.
FOTKA OD VÁS
Pridal: adkas-tastyfood, 21.3.2015
Kategorie: Chuťovky, Veľká Noc, Sviatočné pečenie
SUROVINY
(natvrdo uvarené) 8-10 ksvajce
(väčšie) 1 ksavokádo
2-3 PL (ja som použila šľahačkovú smotanu nevyšľahanú)majonéza
(podľa chuti)citrónová šťava
soľ
čerstvé mleté korenie
Na ozdobu (podľa vlastnej chuti):
kaviar
šunka
červená paprika
kôpor
zelená petržlenová vňať
- Uvarené vajcia očistíme a rozkrojíme na polovicu.
- Opatrne vyberieme žĺtka do misy.
- Bielka odložíme bokom na tanier.
- Avokádo rozkrojíme na polovicu a otočíme každú polovicu v protismere hodinových ručičiek.
- Malou lyžičkou vyberieme dužinu a pridáme k žĺtkam.
- Rozmačkáme vidličkou.
- Pridáme soľ, korenie, citrónovú šťavu a majonézu, príp. smotanu (pridáme po lyžiciach, aby sme nemali plnku riedku) a rozmixujeme ponorným mixérom na hladký krém.
- Ak treba, ešte dochutíme.
- Naplníme krém do cukrárenského vrecka a ozdobne ho nanesieme do bielok, ktoré sme si odložili na tanier. Ozdobíme ľubovoľne.
KOMENTÁRE K RECEPTU