Tvarohovo-makové koláče

Recept Tvarohovo-makové koláče
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

Cesto:

750 ghladká múka špecál
(čerstvé) 30 g alebo 10 g sušenédroždie
1 ČLkryštálový cukor
štipka soli
200 mlolej
375 mlvlažné mlieko

Tvarohová plnka:

jemný tvaroh
vajce
vanilkový cukor
cukor

Maková plnka:

200 gmletý mak
150 mlvoda
citrónová šťava
2-3 PLcukor
1 PLslivkový lekvár

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Postup na spracovanie cesta nájdeme v recepte Kapustníky.
  2. Tvarohovú plnku pripravíme zmiešaním ingrediencii. Ochutnáme a keď chutí, je hotová :)
  3. Potom do vriacej vody som dal cukor a mletý mak, po 2 minútach som odstavil a primiešal lyžicu lekváru.
  4. Cesto som rozváľkal asi na pol centimetra a vykrojil som z neho kolieska, asi 7-8 cm v priemere.
  5. Naukladal som ich na plech, na papier na pečenie, dnom menšieho pohára som v kolieskach spravil jamky.
  6. Po obvode som ich natrel rozšľahaným vajcom a naplnil makovou a tvarohovou plnkou.
  7. Potom som ich nechal asi 25 minút podkysnúť. V predhriatej rúre som ich piekol na  170°C asi 15-20 minút.
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť