Tvarohovo-makové koláče

Pridal: S varechou v ruke, 6.3.2015
Kategorie: Sladké jedlá, Dezerty, Veľká Noc, Sviatočné pečenie
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 6.3.2015
Kategorie: Sladké jedlá, Dezerty, Veľká Noc, Sviatočné pečenie
SUROVINY
Cesto:
750 ghladká múka špecál
(čerstvé) 30 g alebo 10 g sušenédroždie
1 ČLkryštálový cukor
štipka soli
200 mlolej
375 mlvlažné mlieko
Tvarohová plnka:
jemný tvaroh
vajce
vanilkový cukor
cukor
Maková plnka:
200 gmletý mak
150 mlvoda
citrónová šťava
2-3 PLcukor
1 PLslivkový lekvár
- Postup na spracovanie cesta nájdeme v recepte Kapustníky.
- Tvarohovú plnku pripravíme zmiešaním ingrediencii. Ochutnáme a keď chutí, je hotová :)
- Potom do vriacej vody som dal cukor a mletý mak, po 2 minútach som odstavil a primiešal lyžicu lekváru.
- Cesto som rozváľkal asi na pol centimetra a vykrojil som z neho kolieska, asi 7-8 cm v priemere.
- Po obvode som ich natrel rozšľahaným vajcom a naplnil makovou a tvarohovou plnkou.
- Potom som ich nechal asi 25 minút podkysnúť. V predhriatej rúre som ich piekol na 170°C asi 15-20 minút.
KOMENTÁRE K RECEPTU