Tvarohové šúlance so strúhankou

Tvarohové šúlance so strúhankou

By 30. marca 2015

Vskutku bleskový recept. Na internete aj v kuchárskych knihách ich nájdete desiatky, rozdiely minimálne. I tak mu chcem venovať miesto na mojom blogu. Totižto tieto šúlance nám mimoriadne chutili, mne i deťom. Tatovi asi nič neostane. Pripravíte ich veľmi jednoducho, čo je niekedy veľkou výhodou.

Ingrediencie sú na porciu pre dvoch dospelých.
 

 

Ingredients

Instructions

  1. Do misky odvážim múku, ktorú premiešam so štipkou soli.
  2. Rozdrobím do nej tvaroh. Prihodím jedno vajce.
  3. Rukou vymiesim cesto, kým sa ingrediencie nespoja do jednej kompaktnej masy. Nechám 5 minút odstáť.
  4. Medzitým už dám variť vodu, posolenú 1/2 čajovou lyžičkou soli. Starostlivo si umyjem ruky.
  5. Z cesta odštipkávam kúsky. ktoré šúľam medzi dlaňami do tvaru šúlancov. Ide to veľmi rýchlo, cesto sa nelepí, pekne ho spotrebujem do poslednej omrvinky.
  6. Šúlance vhodím do vriacej vody a občas vareškou premiešam.
  7. Súčasne v panvici na sucho na strednej teplote opekám strúhanku.
  8. Keď zavonia a začne naberať zlatistú farbu, pridám cukor a miešam.
  9. Keď cukor povolí a cela zmes chytí slabohnedú farbu, zhrniem ju na jeden bok panvice a v ďalšej časti panvice nechám na najnižšej teplote roztápať kúsky masla.
  10. Akonáhle šúlance vyplávajú na povrch, povarím ich ešte tri minúty a následne zlejem z vriacej vody do sita a presypem  do panvice so strúhankou.
  11. Premiešam a podávam.
Do polhodiny máte navarené aj zjedené!
Dobrú chuť!
Print

Blog Na háji je miestom, kde zdieľam svoje nadšenie pre dobré jedlo, fotografiu, nevšednosť všedných okamihov. Dobré jedlo, to sú pre nás dary zeme, plody dopestované v záhradke, na poli, na strome, na farme. Tu niekde za rohom. S láskou a úctou k prírode a jej zákonitostiam. Rada trávim voľný čas fotografovaním, blogovaním, pinterestovaním, starostlivosťou o vlastnú záhradku, hostením našich početných návštev.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (2 hlasov, priemerne: 1,50 z 5)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *