Tvarohové šúlance so strúhankou

Pridal: Andrea Mackova, 30.3.2015
Kategorie: Sladké jedlá
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Vskutku bleskový recept. Na internete aj v kuchárskych knihách ich nájdete desiatky, rozdiely minimálne. I tak mu chcem venovať miesto na mojom blogu. Totižto tieto šúlance nám mimoriadne chutili, mne i deťom. Tatovi asi nič neostane. Pripravíte ich veľmi jednoducho, čo je niekedy veľkou výhodou. Ingrediencie sú na porciu pre dvoch dospelých.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Andrea Mackova, 30.3.2015
Kategorie: Sladké jedlá
SUROVINY
1 balenie Olešníckého tvarohu premium (230 g balenie)tvaroh
180 gpolohrubá múka
1 ksvajce
1/8 ČLštipka soli
100 gmaslo
2-3 PLtrstinová cukor
5 PLstrúhanka
- Do misky odvážim múku, ktorú premiešam so štipkou soli.
- Rozdrobím do nej tvaroh. Prihodím jedno vajce.
- Rukou vymiesim cesto, kým sa ingrediencie nespoja do jednej kompaktnej masy. Nechám 5 minút odstáť.
- Medzitým už dám variť vodu, posolenú 1/2 čajovou lyžičkou soli. Starostlivo si umyjem ruky.
- Z cesta odštipkávam kúsky. ktoré šúľam medzi dlaňami do tvaru šúlancov. Ide to veľmi rýchlo, cesto sa nelepí, pekne ho spotrebujem do poslednej omrvinky.
- Šúlance vhodím do vriacej vody a občas vareškou premiešam.
- Súčasne v panvici na sucho na strednej teplote opekám strúhanku.
- Keď zavonia a začne naberať zlatistú farbu, pridám cukor a miešam.
- Keď cukor povolí a cela zmes chytí slabohnedú farbu, zhrniem ju na jeden bok panvice a v ďalšej časti panvice nechám na najnižšej teplote roztápať kúsky masla.
- Akonáhle šúlance vyplávajú na povrch, povarím ich ešte tri minúty a následne zlejem z vriacej vody do sita a presypem do panvice so strúhankou.
- Premiešam a podávam.
Do polhodiny máte navarené aj zjedené!
Dobrú chuť!
KOMENTÁRE K RECEPTU