Tvarohové šúlance so strúhankou

Recept Tvarohové šúlance so strúhankou

Pridal: Andrea Mackova, 30.3.2015

Kategorie: Sladké jedlá

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vskutku bleskový recept. Na internete aj v kuchárskych knihách ich nájdete desiatky, rozdiely minimálne. I tak mu chcem venovať miesto na mojom blogu. Totižto tieto šúlance nám mimoriadne chutili, mne i deťom. Tatovi asi nič neostane. Pripravíte ich veľmi jednoducho, čo je niekedy veľkou výhodou. Ingrediencie sú na porciu pre dvoch dospelých.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Andrea Mackova, 30.3.2015

Kategorie: Sladké jedlá

SUROVINY

1 balenie Olešníckého tvarohu premium (230 g balenie)tvaroh
180 gpolohrubá múka
1 ksvajce
1/8 ČLštipka soli
100 gmaslo
2-3 PLtrstinová cukor
5 PLstrúhanka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do misky odvážim múku, ktorú premiešam so štipkou soli.
  2. Rozdrobím do nej tvaroh. Prihodím jedno vajce.
  3. Rukou vymiesim cesto, kým sa ingrediencie nespoja do jednej kompaktnej masy. Nechám 5 minút odstáť.
  4. Medzitým už dám variť vodu, posolenú 1/2 čajovou lyžičkou soli. Starostlivo si umyjem ruky.
  5. Z cesta odštipkávam kúsky. ktoré šúľam medzi dlaňami do tvaru šúlancov. Ide to veľmi rýchlo, cesto sa nelepí, pekne ho spotrebujem do poslednej omrvinky.
  6. Šúlance vhodím do vriacej vody a občas vareškou premiešam.
  7. Súčasne v panvici na sucho na strednej teplote opekám strúhanku.
  8. Keď zavonia a začne naberať zlatistú farbu, pridám cukor a miešam.
  9. Keď cukor povolí a cela zmes chytí slabohnedú farbu, zhrniem ju na jeden bok panvice a v ďalšej časti panvice nechám na najnižšej teplote roztápať kúsky masla.
  10. Akonáhle šúlance vyplávajú na povrch, povarím ich ešte tri minúty a následne zlejem z vriacej vody do sita a presypem  do panvice so strúhankou.
  11. Premiešam a podávam.
Do polhodiny máte navarené aj zjedené!
Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť