NajRecept.sk Torty Torta krémeš
Torta krémeš
Recept Torta krémeš
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
moj sladky svet    ·   4.3.2015

Torta krémeš

Potrebovala som na narodeniny môjho syna pripraviť tortu pre dve desiatky hostí. Akú? Máme radi krémešku. Tak som skombinovala klasické piškótové pláty s krémom do krémešov. Vrch som potrela snehom z bielkov a cukru vyšľahaným nad parou, boky obsypala kokosom a tu je výsledok.

Suroviny

Piškótové cesto:

5 ks
vajce
180 ml (nie gramov)
kryštálový cukor
250 ml (hladká, polohrubá)
múka
1/2 balenia
vanilkový cukor
1/2 balenia
prášok do pečiva
3 PL
olej

Krém:

800 ml
mlieko
2 balenia (alebo vanilkové pudingy)
zlatý klas
2 ks
žĺtok
3 ks
bielok
6 PL
cukor

Sneh s cukrom:

5 ks
bielok
250 g
kryštálový cukor
1 KL
ocot
Postup receptu
Vytlačiť
Piškótové cesto Recept na piškótové cesto nájdete tu.  Upečieme dve cestá.   Krém
  1. Najskôr vyšľaháme bielka na tuhý sneh a pridáme cukor. Dobre ho vyšľaháme, kým sa roztopí a dostaneme krásne lesklý a hustý sneh.
  2. V mlieku rozšľaháme žĺtka, pridáme klasy a uvaríme za stáleho miešania krém.
  3. Odstavíme z ohňa, párkrát ho premiešame a ešte do horúceho zamiešame vyšľahaný sneh s cukrom.
  4. Ešte teplý krém natrieme na plát a zakryjeme druhým plátom. Trochu zaťažíme a necháme vychladnúť.
  Sneh s cukrom
  1. Bielka vyšľaháme na sneh a pridáme cukor a ocot.
  2. Všetko ešte šľaháme nad parou 15-20 minút. Natrieme na vrch torty a po bokoch. Ja som boky ešte ozdobila kokosom. Nabudúce ho skúsim dať aj do krému, chuťovo spolu príjemne ladili.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár