Torta krémeš

Pridal: moj sladky svet, 4.3.2015
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Potrebovala som na narodeniny môjho syna pripraviť tortu pre dve desiatky hostí. Akú? Máme radi krémešku. Tak som skombinovala klasické piškótové pláty s krémom do krémešov. Vrch som potrela snehom z bielkov a cukru vyšľahaným nad parou, boky obsypala kokosom a tu je výsledok.
FOTKA OD VÁS
Pridal: moj sladky svet, 4.3.2015
SUROVINY
Piškótové cesto:
5 ksvajce
180 ml (nie gramov)kryštálový cukor
250 ml (hladká, polohrubá)múka
1/2 baleniavanilkový cukor
1/2 baleniaprášok do pečiva
3 PLolej
Krém:
800 mlmlieko
2 balenia (alebo vanilkové pudingy)zlatý klas
2 ksžĺtok
3 ksbielok
6 PLcukor
Sneh s cukrom:
5 ksbielok
250 gkryštálový cukor
1 KLocot
Piškótové cesto
Recept na piškótové cesto nájdete tu. Upečieme dve cestá.
Krém
- Najskôr vyšľaháme bielka na tuhý sneh a pridáme cukor. Dobre ho vyšľaháme, kým sa roztopí a dostaneme krásne lesklý a hustý sneh.
- V mlieku rozšľaháme žĺtka, pridáme klasy a uvaríme za stáleho miešania krém.
- Odstavíme z ohňa, párkrát ho premiešame a ešte do horúceho zamiešame vyšľahaný sneh s cukrom.
- Ešte teplý krém natrieme na plát a zakryjeme druhým plátom. Trochu zaťažíme a necháme vychladnúť.
- Bielka vyšľaháme na sneh a pridáme cukor a ocot.
- Všetko ešte šľaháme nad parou 15-20 minút. Natrieme na vrch torty a po bokoch. Ja som boky ešte ozdobila kokosom. Nabudúce ho skúsim dať aj do krému, chuťovo spolu príjemne ladili.
KOMENTÁRE K RECEPTU