Tip na nedeľný obed |Tekvicový krém so pstruhom & Koláč s kokosovým snehom

Tip na nedeľný obed |Tekvicový krém so pstruhom & Koláč s kokosovým snehom

Keď už tu máme oficiálne jar, dovolili sme si pre Vás pripraviť inšpiráciu na ľahký nedeľný obed. Pozostáva z jemného tekvicového krému a pstruha s božskou chrenovo-smotanovou omáčkou. Kombinácia chutí Vás iste milo prekvapí. Na záver dokonalého nedeľného obeda si pochutnajte na sladkom koláči s kokosovým snehom. Dobrú chuť 🙂

Polievka: Tekvicový krém

IngrediencieTekvicový krém 2

  • tekvica
  • cibuľa – (veľká, nakrájaná na kolieska)
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne korenie
  • kari
  • zeleninový vývar – 700 ml
  • kokosové mlieko
  • med – 1 ČL
  • smotana – 1 PL
  • dijonska horčica

Postup prípravy nájdete tu: Tekvicový krém

Hlavné jedlo: Pstruh s chrenovo-smotanovou omáčkou a balzamikovou cviklou

IngredienciePstruh s chrenovo-smotanovou omáčkou a balzamikovou cviklou

  • filety – 2 ks (očistené, vykostené zo pstruha)
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olej – 2 PL
  • smotana – 4 PL (u mňa creme fraiche)
  • krémový chren – 2-3 ČL (už rozrobený chren vo fľaštičke)
  • cvikla – 2 menšie hlávky (očistená, kúpila som už hotovú, uvarenú, ošúpanú cviklu)
  • balzamikový ocot
  • olivový olej
  • morská soľ

Na ozdobu:

  • žerucha – (pár lístkov)
  • zemiaky – ako príloha (alebo iba krajec chleba)

Postup prípravy nájdete tu: Pstruh s chrenovo-smotanovou omáčkou a balzamikovou cviklou

Dezert: Koláč s kokosovým snehom

IngrediencieKoláč s kokosovým snehom2

  • maslo – (zmäknuté) 250 g
  • práškový cukor – 150 g
  • vajce – 6 ks (oddelené žĺtky od bielok)
  • polohrubá múka – 300 g
  • kypriaci prášok – 3 ČL
  • kakao – 1 PL
  • marhuľový džem
  • kryštálový cukor – 200 g
  • kokos – (strúhaný) 200 g
  • maslo a múka na vymastenie a vysypanie plechu
  • mlieko – 1 dcl

Postup prípravy nájdete tu: Koláč s kokosovým snehom

 

Nikdy ma nebavilo varenie a pečenie tak ako teraz. Dospievaním sa človek mení a nachádza nové hodnoty. Mám rada ten pocit, keď sa mi podarí pre svojich blízkych prichystať maškrtu, ktorej sa nevedia dojesť. A keďže viem, že záľubu v pečení a varení nemám iba ja, rada sa s vami podelím o moje experimenty.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *