Tip na nedeľný obed | Kuracie závitky & Medovník s orechmi

Tip na nedeľný obed | Kuracie závitky & Medovník s orechmi

Tip na nedeľný obed | Kuracie závitky & Medovník s orechmi

Nedeľný obed je niekedy dilema. Inšpirujte sa našim tipom a pripravte svojej rodine skvelý nedeľný obed.

Polievka: Polievka z mladého kalerábu s medvedím cesnakom

Ingrediencie:Polievka z mladého kalerábu s medvedím cesnakom

  • pór
  • olej
  • ghee – kúsok
  • mrkva – (hrubo nastrúhaná)
  • kaleráb – (mladý) 2 ks
  • zemiak – (celé, očistené) 3 ks
  • korenie
  • soľ
  • mletá červená paprika – 1 ČL
  • medvedí cesnak

Postup receptu nájdete tu: Polievka z mladého kalerábu s medvedím cesnakom

 

Hlavné jedlo: Kuracie závitky s hubovo-brusnicovou plnkou

Ingrediencie:Kuracie závitky s hubovo - brusnicovou plnkou 7

  • kuracie prsia – 4 ks
  • rožok – 1 ks
  • huby – 100 g (ja som použila mix z chladničky, ale kľudne použite aj šampiňóny z marketu)
  • brusnice – 50 – 100 g (v mojom prípade sušených)
  • cibuľa – 1 ks
  • vajce – 1 ks
  • olej
  • soľ
  • korenie
  • múka hladká – na zahustenie

Postup receptu nájdete tu: Kuracie závitky s hubovo-brusnicovou plnkou

 

 

Dezert: Medovník s orechmi

Ingrediencie:Fotorecept | Medovník s orechmi-2

Cesto:

  • hladká múka – 500 g
  • sóda bikarbóna – 2 KL
  • práškový cukor – 200 g
  • vajce – 2 ks
  • maslo – 200 g
  • med – 2 KL
  • mlieko – 2 KL

Orechová zmes:

  • vlašské orechy – 350 g (nasekané)
  • maslo – 120 g
  • med – 6 PL
  • vanilkový cukor – 1 KL

Krém:

  • maslo – 250 g
  • mlieko – 300 ml
  • hladká múka – 1 PL
  • mandľový puding – 4 PL
  • amaretto – 100 ml

 

Postup receptu nájdete tu: Medovník s orechami

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *