Tip na nedeľný obed | Kuracie závitky & Medovník s orechmi

Recept Tip na nedeľný obed | Kuracie závitky & Medovník s orechmi

Pridal: najrecept, 21.3.2015

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

FOTKA OD VÁS

Pridal: najrecept, 21.3.2015

Kategorie:

Tip na nedeľný obed | Kuracie závitky & Medovník s orechmi

Nedeľný obed je niekedy dilema. Inšpirujte sa našim tipom a pripravte svojej rodine skvelý nedeľný obed.
Polievka: Polievka z mladého kalerábu s medvedím cesnakom

Ingrediencie:

  • pór
  • olej
  • ghee - kúsok
  • mrkva - (hrubo nastrúhaná)
  • kaleráb - (mladý) 2 ks
  • zemiak - (celé, očistené) 3 ks
  • korenie
  • soľ
  • mletá červená paprika - 1 ČL
  • medvedí cesnak
Postup receptu nájdete tu: Polievka z mladého kalerábu s medvedím cesnakom  
Hlavné jedlo: Kuracie závitky s hubovo-brusnicovou plnkou

Ingrediencie:

  • kuracie prsia - 4 ks
  • rožok - 1 ks
  • huby - 100 g (ja som použila mix z chladničky, ale kľudne použite aj šampiňóny z marketu)
  • brusnice - 50 - 100 g (v mojom prípade sušených)
  • cibuľa - 1 ks
  • vajce - 1 ks
  • olej
  • soľ
  • korenie
  • múka hladká - na zahustenie
Postup receptu nájdete tu: Kuracie závitky s hubovo-brusnicovou plnkou    
Dezert: Medovník s orechmi

Ingrediencie:

Cesto:
  • hladká múka - 500 g
  • sóda bikarbóna - 2 KL
  • práškový cukor - 200 g
  • vajce - 2 ks
  • maslo - 200 g
  • med - 2 KL
  • mlieko - 2 KL
Orechová zmes:
  • vlašské orechy - 350 g (nasekané)
  • maslo - 120 g
  • med - 6 PL
  • vanilkový cukor - 1 KL
Krém:
  • maslo - 250 g
  • mlieko - 300 ml
  • hladká múka - 1 PL
  • mandľový puding - 4 PL
  • amaretto - 100 ml
  Postup receptu nájdete tu: Medovník s orechami
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť