NajRecept.sk Polievky Husté polievky Tekvicový krém
Tekvicový krém
Recept Tekvicový krém
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Andrea Mackova    ·   4.3.2015

Tekvicový krém

Minulý týždeň pri prechádzke s deťmi a psom nám pani suseda zdola nabalila obrovitú tekvicu hokaido. Pár dní sa táto pyšnila v našej kuchyni a dnes jej veru odzvonilo. Prišiel otec a polovicu som mu nabalila pre mamu, viem že majú radi zaváranú nasladko, s ananásom. Z druhej polovice som uvarila fantastický Tekvicový krém.

Suroviny
tekvica
(veľká, nakrájaná na kolieska)
cibuľa
olivový olej
soľ
čierne korenie
kari
700 ml
zeleninový vývar
kokosové mlieko
1 ČL
med
1 PL
smotana
dijonska horčica
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Na veľký plech vystlaný papierom som uložila plátky umytej tekvice, spolu so šupkou. Tá spravila v rozmixovanom kréme príjemné drsné čiastočky.
  2. Na tekvicu som poukladala 1 veľkú cibuľu, nakrájanú na kolieska.
  3. Poliala som to všetko olivovým olejom, extra panenským, trošku posolila, namlela čierne korenie, poprášila kari korením a dala piecť do vyhriatej rúry, asi 40 minút najskôr na 200°C,neskôr znižené na 160°C. Teplovzdušná rúra pečie friško, v klasickej budete možno potrebovať trochu viac času, aby sa tekvica upiekla do mäkka.
  4. Upečenú zmes som na dvakrát vymixovala v mixéri do hladka spolu s asi 700 ml zeleninového vývaru.
  5. Polievku som prevarila  s 1 kokosovým mliekom.
  6. Dochutila som ju ešte malou lyžičkou medu, dijonskej horčice, a  na záver zjemnila polievkovou lyžicou smotany.
  7. Podávala som ju s hoblinkami parmezánu a s kúskom pečenej cibule.
Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár