Tekvicový krém

Recept Tekvicový krém

Pridal: Andrea Mackova, 4.3.2015

Kategorie: Husté polievky, Polievky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Minulý týždeň pri prechádzke s deťmi a psom nám pani suseda zdola nabalila obrovitú tekvicu hokaido. Pár dní sa táto pyšnila v našej kuchyni a dnes jej veru odzvonilo. Prišiel otec a polovicu som mu nabalila pre mamu, viem že majú radi zaváranú nasladko, s ananásom. Z druhej polovice som uvarila fantastický Tekvicový krém.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Andrea Mackova, 4.3.2015

Kategorie: Husté polievky, Polievky

SUROVINY

tekvica
(veľká, nakrájaná na kolieska)cibuľa
olivový olej
soľ
čierne korenie
kari
700 ml zeleninový vývar
kokosové mlieko
1 ČL med
1 PLsmotana
dijonska horčica

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Na veľký plech vystlaný papierom som uložila plátky umytej tekvice, spolu so šupkou. Tá spravila v rozmixovanom kréme príjemné drsné čiastočky.
  2. Na tekvicu som poukladala 1 veľkú cibuľu, nakrájanú na kolieska.
  3. Poliala som to všetko olivovým olejom, extra panenským, trošku posolila, namlela čierne korenie, poprášila kari korením a dala piecť do vyhriatej rúry, asi 40 minút najskôr na 200°C,neskôr znižené na 160°C. Teplovzdušná rúra pečie friško, v klasickej budete možno potrebovať trochu viac času, aby sa tekvica upiekla do mäkka.
  4. Upečenú zmes som na dvakrát vymixovala v mixéri do hladka spolu s asi 700 ml zeleninového vývaru.
  5. Polievku som prevarila  s 1 kokosovým mliekom.
  6. Dochutila som ju ešte malou lyžičkou medu, dijonskej horčice, a  na záver zjemnila polievkovou lyžicou smotany.
  7. Podávala som ju s hoblinkami parmezánu a s kúskom pečenej cibule.
Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť