Tekvicový krém

Pridal: Andrea Mackova, 4.3.2015
Kategorie: Husté polievky, Polievky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Minulý týždeň pri prechádzke s deťmi a psom nám pani suseda zdola nabalila obrovitú tekvicu hokaido. Pár dní sa táto pyšnila v našej kuchyni a dnes jej veru odzvonilo. Prišiel otec a polovicu som mu nabalila pre mamu, viem že majú radi zaváranú nasladko, s ananásom. Z druhej polovice som uvarila fantastický Tekvicový krém.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Andrea Mackova, 4.3.2015
Kategorie: Husté polievky, Polievky
SUROVINY
tekvica
(veľká, nakrájaná na kolieska)cibuľa
olivový olej
soľ
čierne korenie
kari
700 ml zeleninový vývar
kokosové mlieko
1 ČL med
1 PLsmotana
dijonska horčica
- Na veľký plech vystlaný papierom som uložila plátky umytej tekvice, spolu so šupkou. Tá spravila v rozmixovanom kréme príjemné drsné čiastočky.
- Poliala som to všetko olivovým olejom, extra panenským, trošku posolila, namlela čierne korenie, poprášila kari korením a dala piecť do vyhriatej rúry, asi 40 minút najskôr na 200°C,neskôr znižené na 160°C. Teplovzdušná rúra pečie friško, v klasickej budete možno potrebovať trochu viac času, aby sa tekvica upiekla do mäkka.
- Upečenú zmes som na dvakrát vymixovala v mixéri do hladka spolu s asi 700 ml zeleninového vývaru.
- Polievku som prevarila s 1 kokosovým mliekom.
- Dochutila som ju ešte malou lyžičkou medu, dijonskej horčice, a na záver zjemnila polievkovou lyžicou smotany.
- Podávala som ju s hoblinkami parmezánu a s kúskom pečenej cibule.
KOMENTÁRE K RECEPTU