Šalát s kuracími pečienkami
Manžel do mňa huláka, aby som častejšie robila šaláty. Cez leto je to jedna radosť, všetko čerstvé, zelené, plné vitamínov, to nieje problém. Ale teraz? Kúpim rajčiny a mám pocit, že som si odkusla z jablka no a naposledy kauza so šalátovou uhorkou ma utvrdila len v tom, že sa to proste nedá jesť. Pre vysvetlenie- kúpila som šalátovú uhorku a baba nemala ani štipku, zrnko chuti. Ako keby som prežúvala niečo, ani neviem čo. Bez chuti, vône, na proste nič. Browsovala som februárové čísla mojich časopisov o varení, vypisovala som si, čo chcem tento mesiac uvariť a natrafila som na tento šalátik. Palec hore, vyskúšajte.
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
rímsky šalát
1 ks (ošúpané, pokrájané na kúsky)zelené jablko
(posekané)vlašské orechy
kuracie pečienky
(použila som mrazené, čo sme si ešte v lete nazbierali v záhradke)čierne maliny
2 ČLbalzamikový ocot
olivový olej
1 ČLhnedý cukor
1 PLčervené víno
- Najskôr dresing. Cca 100g čiernych malín som nechala podusiť asi 10 minút s balsamicom, vínom a cukrom, kým sa maliny nerozpadávali.
- Cez sitko som ich prepasírovala a nechala úplne vychladnúť.
- Na panvici som opiekla pečienky.
- Na tanier som rozložila šalát, posypala ho jablkom, vlašskými orechami a na vrch som položila pečienky.
- Do misky s vychladnutým dresingom som priliala 2 čajové lyžičky oleja, riadne premiešala a preliala som ním šalát. No a to je všetko :-)
KOMENTÁRE K RECEPTU