Pstruh s chrenovo-smotanovou omáčkou a balzamikovou cviklou

Pridal: adkas-tastyfood, 26.3.2015
Kategorie: Ryby a morské plody
Nahraj fotku a pochváľ sa
Toto je také dobré, že milovníci rýb musia toto jedlo povinne vyskúšať! Raz sme pozerali v TV Jamieho Olivera ako pripravoval rôzne rybie špeciality a dary mora. Tento recept nás zaujal práve svojou rýchlou a nenáročnou prípravou. Neviem, či som si všetko perfektne zapamätala, ale najdôležitejšie smotanovo-chrenovu omáčku v kombinácii s varenou cviklou áno. Je to neskutočná kombinácia chutí, ktorá posúva na prírodno pečené filety pstruha na vyšší level. Nám to veľmi, ale naozaj veľmi chutí. Na sobotu, keď varím väčšinou také rýchlovky, je tento recept priam stvorený. Som presvedčená, že aj vám táto jednoduchá a rýchla záležitosť poskytne nádherný kulinársky zážitok. Recept je pre dve osoby.
Pridal: adkas-tastyfood, 26.3.2015
Kategorie: Ryby a morské plody
SUROVINY
Na ozdobu:
- Najprv uvaríme baby zemiaky v šupke do polomäka.
- Filety umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme v papierovej utierke.
- Na panvici rozpálime 2 PL oleja a filety osolíme z oboch strán.
- Posypeme mletým čiernym korením iba z tej strany bez kože.
- Položíme filety na rozpálenú panvicu kožou dolu a opekáme asi dve minúty.
- Potom otočíme filety a 1-2 minúty opekáme.
- Opekanie dokončíme obrátenou filetou kožou dolu cca 1-2 minúty, aby bola koža prepečená, chrumkavá.
- Vyberieme a udržiavame v teple.
- Uvarené zemiaky rozrežeme pozdĺžne na polovicu a opečieme na tej istej panvici ako sme opekali filety.
- Do smotany pridáme krémový chren a dobre vymiešame.
- Ochutnáme, ak treba môžeme dochutiť štipkou soli a pár kvapkami citrónovej šťavy (ja som nedochucovala).
- Cviklu narežeme do kríža, mierne posypeme morskou soľou, pokvapkáme balzamikovým octom a olivovým olejom.
- Na tanier uložíme rybu (ja som prekrojila a vrstvila jednu polovicu kožou dolu a druhou polovicou kožou hore) zemiaky a nabok dáme ochutenú cviklu.
- Vrch polejeme smotanovo-chrenovou omáčkou a môžeme jemne posypať žeruchou.