Pastiersky syr z misky

Recept Pastiersky syr z misky

Pridal: barborka, 28.3.2015

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Zhodnotili sme, že tento pastiersky syr z misky je zdravšia verzia vyprážaného syra. Stačí len správne poukladať suroviny a nechať v rúre zapiecť. Budete sa oblizovať :) Ingrediencie sú na 4 porcie.

FOTKA OD VÁS

Pridal: barborka, 28.3.2015

Kategorie:

SUROVINY

(gouda) plátkytvrdý syr
(údený, nastrúhaný)tvrdý syr
(podľa chuti)šunka
5 ks (nakrájané na malé kúsky)šampiňóny
(celá) 1 ksjarná cibuľka
5-6 ks (podľa veľkosti)vajce
soľ
čierne mleté korenie
(sušený cesnak)cesnakové korenie
kurkuma
olej

Príloha:

(predvarené, potom zapečené)zemiaky
soľ
(alebo korenie na zemiaky)grilovacie korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Misky si vopred dobre vymastíme olejom.
  2. Pláty syra natrháme na kusy (nie moc malé) a vystelieme nimi misky (treba spraviť hrubšiu vrstvu).
  3. Pridáme na kocky nakrájanú šunku.
  4. Zalejeme vajíčkom roztrepaným s koreninami.
  5. Nato dáme šampiňóny a cibuľku.
  6. Navrh opäť natrháme pláty syra a tie ešte posypeme nastrúhaným údeným syrom.
  7. Misky poukladáme na vyšší plech s vodou a dáme piecť na 150 ° cca 30 min. (syr treba sledovať, chytí krásnu zlatú farbu).
  8. Zemiaky si očistíme, nakrájame a dáme variť.
  9. Predvarené zemiaky dáme na vymastený plech, posypeme korením a dáme zapiecť.
Na vrch syra som pridala ešte lyžicu zeleninového šalátu, ktorého recept nájdete tu: Šalát s kuracími kúskami Dobrú chuť :)
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť