Pastiersky syr z misky

Pridal: barborka, 28.3.2015
Kategorie:
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Zhodnotili sme, že tento pastiersky syr z misky je zdravšia verzia vyprážaného syra. Stačí len správne poukladať suroviny a nechať v rúre zapiecť. Budete sa oblizovať :) Ingrediencie sú na 4 porcie.
FOTKA OD VÁS
Pridal: barborka, 28.3.2015
Kategorie:
SUROVINY
(gouda) plátkytvrdý syr
(údený, nastrúhaný)tvrdý syr
(podľa chuti)šunka
5 ks (nakrájané na malé kúsky)šampiňóny
(celá) 1 ksjarná cibuľka
5-6 ks (podľa veľkosti)vajce
soľ
čierne mleté korenie
(sušený cesnak)cesnakové korenie
kurkuma
olej
Príloha:
(predvarené, potom zapečené)zemiaky
soľ
(alebo korenie na zemiaky)grilovacie korenie
- Misky si vopred dobre vymastíme olejom.
- Pláty syra natrháme na kusy (nie moc malé) a vystelieme nimi misky (treba spraviť hrubšiu vrstvu).
- Pridáme na kocky nakrájanú šunku.
- Zalejeme vajíčkom roztrepaným s koreninami.
- Nato dáme šampiňóny a cibuľku.
- Navrh opäť natrháme pláty syra a tie ešte posypeme nastrúhaným údeným syrom.
- Misky poukladáme na vyšší plech s vodou a dáme piecť na 150 ° cca 30 min. (syr treba sledovať, chytí krásnu zlatú farbu).
- Zemiaky si očistíme, nakrájame a dáme variť.
- Predvarené zemiaky dáme na vymastený plech, posypeme korením a dáme zapiecť.
KOMENTÁRE K RECEPTU