Red cheesecake

Red cheesecake

By 9. marca 2015

Pre môjho oslávenca som pripravovala môj prvý cheesecake. Strávila som pár hodín pozerania videí a receptov na ten najlepší. No keďže som chcela aby cheesecake bol sladký, jemný a zároveň jemne kyselkavý, vytvorila som si vlastnú kombináciu. Tento cheesacake nájdete iba tu. Je to môj originál chutí. Vyskúšajte a verím, že zachutí aj vám 🙂

PS: Cheesecake som pripravovala deň pred oslavou a polevu som pripravovala v ten deň. Môžete ju pridať na celý koláč, ako v mojom prípade, alebo pred podávaním ho dozdobiť.

Ingredients

Instructions

Z kondenzovaného mlieka si pripravíme karamel. Treba si ho pripraviť deň vopred (ak nemáte žiadne v zásobe). Stačí ho dať do vody a 2 hodiny variť. Potom už len nechať vychladnúť.

Korpus

  1. Sušienky rozmixujeme, prípadne ich dáme do sáčku a rozdrvíme valčekom.
  2. Pridáme zmäkknuté maslo a dobre rukami premiešame aby sme dostali sypkú hmotu. Ukážku nájdete v tomto videu Cheesecake.
  3. Formu si vystelieme papierom na pečenie.
  4. Nasypeme zmes a dobre rukou utlačíme. Vytvoríme si aj okraje (stačí 1 cm).
  5. Na 10 minút dáme do rúry predhriatej na 180 °C (ak okraje korpusu budú rýchlejšie chytať farbu, vyberieme ho skôr).

Svetlá časť

  1. Ručným mixérom miešame mascarpone s kyslou smotanou.
  2. Pridáme postupne vajíčka, hladkú múku a práškový cukor.
  3. Dobre premiešame, aby bola hmota jemná a bez hrudiek.
  4. Zmes nalejeme na korpus a dáme piecť opäť na cca 35 minút na 180°C. Keď chytí zlatú farbu, treba stiahnúť na 170 °C. Mal byť v strede trasľavý ale mne sa upiekol krásne celý.
  5. Vytiahneme a dáme vychladiť.

Karamelový krém

  1. Salko vyšľaháme s maslom.
  2. Natrieme na dobre vychladenú svetlú časť a dáme opäť do chladu.

Poleva

  1. Mrazené ovocie dáme variť, aby sa roztopilo a trošku rozvarilo (treba miešať a lyžicou utláčať).
  2. Ovocie rozmixujeme ponorným mixérom.
  3. Pridáme pudingový prášok rozmiešaný v dcl vody.
  4. Dobre zamiešame a necháme prebublať.
  5. Zmes dobre vychladíme a prepasírujeme cez sitko, aby sme sa zbavili zrniečok.
  6. Nalejeme na koláč a dáme chladiť.

Dobrú chuť! 🙂

Originál red cheesecake

Print

Nikdy ma nebavilo varenie a pečenie tak ako teraz. Dospievaním sa človek mení a nachádza nové hodnoty. Mám rada ten pocit, keď sa mi podarí pre svojich blízkych prichystať maškrtu, ktorej sa nevedia dojesť. A keďže viem, že záľubu v pečení a varení nemám iba ja, rada sa s vami podelím o moje experimenty.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Jedna odpoveď pre Red cheesecake

  1. Lucy

    Ake mnozstvo kyslej smotany, prosim vas?
    dakujem

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *