Marhuľový koláč

Pridal: Spinava kuchyna je s, 12.3.2015
Kategorie: Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Zaváraniny sú boží zázrak. V tomto období si asi ťažko natrháte maliny, jahody či marhule, ale stačí otvoriť fľašku zaváraného ovocia a razom sa prenesiete na lavičku pod jabloň, kde sedíte aby ste sa v pomyselnom letnom sparne schladili. A takýto je aj tento koláč! Ba čo viac, má čosi aj naviac ako len magickú moc, je mäkkučký aj napriek použitiu celozrnnej múky a šťavnatý. Tak ak ste naň dostali chuť, ponúkam vám recept .
FOTKA OD VÁS
Pridal: Spinava kuchyna je s, 12.3.2015
Kategorie: Dezerty
SUROVINY
175 gmaslo
140 gtrstinový cukor
1 PLvanilkový cukor
2 ksvajce
150 mlmlieko
100 gcelozrnná pšeničná múka
150 ghladká pšeničná múka
1/2 baleniaprášok do pečiva
nálev z marhúľ
2 flase po 3 dlzavárané marhule
mandľové lupienky
na vymazanie formymaslo
na vysypanie formystrúhanka
- Maslo rozpustíme a necháme trochu vychladnúť.
- Pridáme vanilkový a trstinový cukor a vyšľaháme.
- Pridáme vajcia a prešľaháme.
- Vlejeme vlažné mlieko, naskôr pridáme celozrnnú múku a ručne ju zašľaháme.
- Potom pridáme hladkú múku a opäť ju ručne vmiešame.
- Nakoniec vmiešame prášok do pečiva.
- Cesto vylejeme do vymazanej a vysypanej formy. Na vrch poukladáme marhule.
- Vrch pokvapkáme 2 PL nálevu z marhúľ a posypeme mandľovými lupienkami.
- Koláč pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170 °C približne 40 - 50 minút. Či je koláč upečený vyskúšame špajdľou, ktorú doň zapichneme - ak je suchá, koláč je hotový.
KOMENTÁRE K RECEPTU