Light čipkovaná višňová roláda

Pridal: foodblogerka Bianka, 30.3.2015
Kategorie: Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Vzorovaných rolád je po pinetereste neúrekom. Veľmi sa mi zapáčili. A tak som si jednu šablónu urobila a skúsila som rýchlu nedeľnú roládu. Reakcie boli pozitívne a roláda nielen pekne vyzerala, ale i chutila.
FOTKA OD VÁS
Pridal: foodblogerka Bianka, 30.3.2015
Kategorie: Dezerty
SUROVINY
5 ksvajcia
100 gcukor práškový
120 ghladká múka
trochuvlažná voda
1 ČLvanilková esencia
4 kvapkyčervené farbivo
100 gvišňový džem
2 PLprášková želatína
8 PLvlažná voda
250 mlšľahačková smotana
- Žĺtky vyšľaháme s polovicou cukru a troškou vody, kým sa cukor nerozpustí.
- Z bielkov šľaháme tuhý sneh, do ktorého zašľaháme druhú polovicu cukru, primiešame k žĺtkom, pridáme preosiatu múku, znova premiešame.
- 1/4 cesta dáme do misky a pridáme pár kvapiek farbiva. Naplníme zdobiacu fľašku.
- Pod pečiaci papier si dáme ŠABLÓNU (2 x A4) A podľa nej kreslíme vzory.
- Šablónu pomalinky vyberieme.
- Dáme do rúry na 3 minúty. Vyberieme a zvyšné vanilkové cesto rozotrieme na plech so vzorkou.
- Pečieme pri 190 °C 15 minút.
- Ešte teplé odlepíme od pečiaceho papiera a zrolujeme. Necháme vychladnúť a medzi tým si vyšľaháme šľahačkovú smotanu. Dáme do chladničky.
- Urobíme si džemové želé. Ja som použila višňový džem, do ktorého som primiešala pripravenú želatínu podľa návodu – stačia úplne 2 PL (zarovnané) s 6 PL vody.
- Roládu si opatrne rozvinieme, úplne na kraj dáme do šírke želé a potom na to + až po stred šľahačku, jemne zrolujeme, zabalíme do papiera na pečenie a obalíme fóliou. Dáme do chladničky aspoň na hodinku.
KOMENTÁRE K RECEPTU