Lekná s mandľovou príchuťou

Recept Lekná s mandľovou príchuťou

Pridal: adkas-tastyfood, 30.3.2015

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Piekla som veľa cukroviniek na Vianoce. Stále pečiem veľa. Rodinné záležitosti mi však nedovolili vkladať recepty. Každé Vianoce pečiem klasické, pre náš región (mám na mysli Slovensko) tradičné cukrovinky a vždy pridám niečo nové, čo som ešte nepiekla. Prinášam vám inšpirácie pre budúcoročné vianočné pečenie. Vlastne tieto milé lekná nie sú tradičnými vianočnými cukrovinkami a môžete si ich upiecť na akúkoľvek príležitosť napr. aj na svadbu. Veľmi pekne sa vynímajú na tácke a sú peknou ozdobou medzi inými cukrovinkami, či zákuskami. Výborné linecké cesto, jemná mandľová plnka a white icing s kvapkou ružovej farby. Nič zložitého ale na pohľad efektná cukrovinka. Ak Vás zaujali, pozrite sa ako ich pripravíme. Ingredientie na linecke cesto pozri TU.

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 30.3.2015

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

Na kvietky:

(príp. biely marcipán) 200 gWhite Icing
ružovej/červenej ( u mňa Wilton-red gélová farba)pár kvapiek farby

Na krém:

2 ksžĺtok
100 gpráškový cukor
100 gmaslo
1/2 - 1 ČLmandľový extrakt

Okrem toho:

(možno vynechať)kandizované čerešne
(trochu na namáčanie formičiek)solamyl
(kovové košíčky)formičky

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Z lineckého cesta vykrajujeme kolieska a upečieme. Podľa receptu na linecké cesto.
  2. Veľkosť koliesok volíme podľa veľkosti formy, ktorou budeme vykrajovať lekná. Kolieska si môžeme upiecť aj niekoľko dní vopred a tesne pred Vianocami naplníme krémom a dozdobíme.
  3. White icingzafarbíme potravinárskym farbivom, rozvaľkáme na hrúbku 1-2 mm a vykrajujeme formičkou (hviezdičkou alebo kvietkom) namočenou do Solamylu a uložíme do kovových formičiek, aby zatuhli. Pripravujeme ich minimálne deň vopred, aby stihli dobre stuhnúť.
Krém
  1. Žĺtka s preosiatym práškovým cukrom šľaháme nad parou do zhustnutia. Trvá to asi 10 minút. Miska má byť nad parou a nie vo vode.
  2. Vychladnutý krém postupne pridáme do masla, ktoré sme si predtým našľahali.
  3. Ochutíme mandľovým extraktom.
  4. Linecké kolieska rozložíme a pomocou cukrárenského sáčku nanesieme na kolieska malé množstvo krému.
  5. Potom osadíme stuhnutý kvet lekna a opäť malinko krému.
  6. Dozdobíme kandizovanou čerešňou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť