NajRecept.sk Mäso Kuracie stehná v jogurte
Kuracie stehná v jogurte
Recept Kuracie stehná v jogurte
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
S varechou v ruke    ·   13.3.2015

Kuracie stehná v jogurte

Kuracinka marinovaná a pečená v jogurte. Jemnú chuť kuracieho mäsa dopĺňa exotické korenie a zjemňuje biely jogurt.

Suroviny
1 kg (a bez kože)
kuracie stehná bez kosti
200 ml
biely jogurt
(škorica, zázvor, koriander, chilli, kardamon, rímska rasca, klinčeky, koriander)
korenie tikka curry
sladká mletá paprika
čerstvo mleté korenie
soľ
3 strúčiky
cesnak
1 PL
dijonská horčica
2 PL
olivový olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Kuracie mäso som ochutil korením, pridal som prelisovaný cesnak, dijonskú horčicu, olivový olej a soľ, dobre som premiešal.
  2. Potom biely jogurt a opäť som premiešal. Nechal som v chlade odpočívať 25,5 hodiny.
  3. Na druhý deň som mäso naukladal na plech a vložil do vyhriatej rúry. Piekol som 56 minút na 180°C. Posledných 16 minút pod grilom a s ventilátorom, mäso som raz otočil.
  4. Podával som so zemiakmi, ktoré som dochutil čerstvou pažítkou, maslom a smotanou. Dobrú chuť!
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár